2012-09-14 10:22:34
Φωτογραφία για «Μπουρλότο» ετοιμάζει η ΔΑΚΕ από την Αχαΐα για τη Συγγρού!
Μπαράζ αλυσιδωτών αντιδράσεων προκαλεί στην Πάτρα αλλά και το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας σε επίπεδο ΔΑΚΕ τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα η διαγραφή του προέδρου της παράταξης Ν. Κιουτσούκη.

Στην Αχαΐα η ΔΑΚΕ ιδιωτικού Τομέα είναι θέμα ωρών να σύρει το δικό της χορό αντιπαράθεσης τόσο με τον Αντ. Σαμαρά όσο και με όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που όπως υποστηρίζουν με την πολιτική που εφαρμόζουν αποκαλύπτεται πως προεκλογικά εξαπάτησαν τους πολίτες.

Στελέχη της ΔΑΚΕ στην Πάτρα λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του προέδρου Ν. Κιουτσούκη και τα όσα συνέβησαν στα κεντρικά του κόμματος στη Συγγρού, φέρονται να συναντήθηκαν χθες προκειμένου να χαράξουν γραμμή πλεύσης.

Tο αργότερο έως και τη Δευτέρα αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη δράση και η πρώτη κίνηση αναμένεται να είναι η έκδοση ανακοίνωσης με την οποία οι Αχαιοί της ΔΑΚΕ ιδιωτικού Τομέα θα ασκούν σκληρή κριτική και δεν αποκλείεται να διαχωρίζουν τη θέση τους από την ηγεσία του κόμματος και την κυβέρνηση ενώ θα γίνονται ευθείες αναφορές στον Αντ. Σαμαρά.


Παράλληλα όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοικτά για το πώς θα διαμορφωθεί το σκηνικό την επόμενη ημέρα και τι θα πράξουν οι εκλεγμένοι με τη σημαία της ΔΑΚΕ συνδικαλιστές σε όργανα διοικήσεων (εργατικά κέντρα-Νομαρχιακά τμήματα της ΑΔΕΔΥ στην περιοχή -Διοικητικά Συμβούλια εργαζομένων σε νοσοκομεία)

Σύμφωνα με στελέχη της ΔΑΚΕ στην Πάτρα, η αντίδραση από την περιφέρεια πρέπει να είναι άμεση καθώς η στάση του ίδιου του κ. Σαμαρά καθώς και όσων εισηγήθηκαν την διαγραφή Κιουτσούκη αποτελεί αιτία πλήρους ρήξης, δεδομένου ότι παραβιάζεται η έως χθες δεδομένη αυτονομία της παράταξης.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να ποδηγετήσει την ΔΑΚΕ τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο καθώς φοβάται πως εάν στην προσπάθειά της να εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα εξήγγειλε προεκλογικά, εκτός από την κοινωνία θα έχει απέναντί της και ένα εσωτερικό μέτωπο που καθημερινά θα την κατατρώει.
(dete.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ