2012-10-06 17:36:02
Φωτογραφία για CDU: Μήνυμα συνέχισης της στήριξης προς την Ελλάδα η επίσκεψη Μέρκελ
Σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) ο. κ. Μπόσμπαχ υπογράμμισε: «Μολονότι την τελευταία λέξη την έχει το κοινοβούλιο σε αυτά τα θέματα, εκτιμώ ότι αυτή η επίσκεψη συνιστά μήνυμα υπέρ της γερμανοελληνικής αλληλεγγύης».

Ο βουλευτής του κόμματος της Μέρκελ, που σημειωτέον είχε αντιταχθεί στα πακέτα στήριξης προς την Αθήνα, προβαίνει στην εκτίμηση ότι «με το ταξίδι της η καγκελάριος αναγγέλλει σίγουρα ότι θα καταβληθεί η επόμενη δόση της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα».

Μολονότι ο Βόλφγκανγκ Μπόσμπαχ τάσσεται κατά την συνέχισης της δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα, δεν διαφωνεί με την απόφαση της καγκελαρίου να επισκεφθεί την Αθήνα, καθώς όπως λέει πρόκειται για ανταπόδοση της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

Die Linke: «Να συναντήσει και τον Αλέξη η Τσίπρα η καγκελάριος»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) Μπερντ Ρίξινγκερ καλεί την Άγκελα Μέρκελ να συναντήσει στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

«Εάν δεν ακούσει την φωνή της αντίστασης στις ωμές περικοπές θα εντείνει την πόλωση στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Süddeutsche Zeitung ο κ. Ρίξινγκερ, προσθέτοντας ότι το αργότερο τον χειμώνα «η Ελλάδα θα έλθει αντιμέτωπη με μια ανθρωπιστική καταστροφή, στην οποία η Ευρώπη θα πρέπει να βρει απάντηση.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το μισοβυθισμένο παλάτι
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το μισοβυθισμένο παλάτι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ