2012-03-22 15:09:35
Φωτογραφία για Βόμβα Ολλανδού ΥΠΟΙΚ: Βλέπει νέες αναδιαρθρώσεις χρέους... ακόμα και για την Ελλάδα
Ο υπουργός Οικονομικών Γιαν Κις ντε Γέγκερ δήλωσε πως αν και η Ελλάδα αποτελεί ειδική περίπτωση, αυτό δε σημαίνει πως δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά αναδιάρθρωση.

Το ενδεχόμενο να υπάρξει αναδιάρθρωση χρέους και άλλων ευρωπαϊκών χωρών άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ, μιλώντας στην ολλανδική Βουλή.

«Η Ελλάδα είναι μία ειδική περίπτωση. Σημαίνει αυτό ότι δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά μία αναδιάρθρωση χρέους;», διερωτήθηκε ο Ολλανδός υπουργός και απάντησε: «Όχι. Αυτό μάλιστα είναι γραμμένο στον πρόλογο της συνθήκης για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ)». Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει εικασίες για μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του χρέους της Πορτογαλίας, δηλώνοντας ότι η Πορτογαλία είναι διαφορετική περίπτωση από την Ελλάδα, καθώς έχει ένα πολύ χαμηλότερο επίπεδο χρέους από το ελληνικό.

Εξάλλου, ο επικεφαλής του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch για την Ευρώπη Μόριτς Κρέμερ, δήλωσε ότι η αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους μπορεί να αποφευχθεί. Ερωτηθείς σχετικά από το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg, ο κ. Κρέμερ δήλωσε: «Σε σύγκριση με την Ελλάδα, το χρέος (της Πορτογαλίας) δεν είναι τόσο υψηλό και η ικανότητα εφαρμογής, οι θεσμοί στην Πορτογαλία είναι πολύ ισχυρότεροι απ' ότι στην Ελλάδα». DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ