2012-03-22 17:00:17
Φωτογραφία για Η Εθνική ανάδοχος Τράπεζα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - Στους δρόμους της Πάτρας οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής, με συνθήματα κατά του λουκέτου
Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι εκείνη που θα αναλάβει το ρόλο της αναδόχου της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας, που τέθηκε σε εκκαθάριση και ανακλήθηκε προ ημερών η άδειά της από την Τράπεζα της Ελλάδος. Σημειωτέον ότι οι υπόλοιπες τρεις Τράπεζες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι η Alpha, η Eurobank και η Πειραιώς.

Από τη στιγμή που θα επιβεβαιωθεί και επίσημα αυτή η εξέλιξη, όπως εξήγησε, μιλώντας στο attacktv.gr, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Αχαϊκής, Ευάγγελος Φλωράτος, περνούν αυτομάτως οι καταθέσεις της Αχαϊκής στην Εθνική Τράπεζα.

Στο μεταξύ, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, οι πάνω από 100 εργαζόμενοι στην Αχαϊκή, οι οποίοι βρίσκονται πλέον κυριολεκτικά στον αέρα. Και τούτο διότι όχι μόνο απολύονται, αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, χάνουν και το δικαίωμά τους στη λήψη αποζημίωσης.

Με ιδιαίτερο δυναμισμό οι εργαζόμενοι, έχοντας τη συμπαράσταση και πολλών άλλων πολιτών, στάθηκαν, στις 12 το μεσημέρι, έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, φωνάζοντας συνθήματα, όπως "Κάτω τα χέρια απ' την Αχαϊκή, σε όλους μας ανήκει η Τράπεζα αυτή" και "Αχαιοί βουλευτές έρχονται κι οι εκλογές".

Εξάλλου, ο Ευάγγελος Φλωράτος είχε σήμερα συνάντηση, στο Δημαρχείο, με το δήμαρχο Πατρέων, Γιάννη Δημαρά, προκειμένου να τον κατατοπίσει για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις που αφορούν την Αχαϊκή και να του δώσει ένα αδρό περίγραμμα του σχεδιασμού που αρχίζει τώρα να διαμορφώνεται για την "επόμενη μέρα" και για το ποια θα ήταν η πιο κατάλληλη απάντηση στα όσα συνέβησαν. Πάντως, ο κ. Φλωράτος, μιλώντας στο attacktv.gr, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο βρίσκεται ακόμη υπό διαμόρφωση και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι το οριστικό.

Ο ίδιος, ωστόσο, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, είχε αναφερθεί στην εξέταση της πιθανότητας συνένωσης κάποιων συνεταιριστικών τραπεζών, προοπτική που αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι και του νέου ραντεβού που θα έχουν οι πρόεδροί τους εντός των ημερών.
attacktv.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θα έχει συντροφιά
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θα έχει συντροφιά
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ