2012-11-07 11:50:02
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Αμβλώσεις, γάμοι ομοφυλοφίλων και κάνναβη στην κρίση των ψηφοφόρων
Σε τουλάχιστον 170 δημοψηφίσματα, κλήθηκαν να συμμετέχουν οι Αμερικανοί ψηφοφόροι παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές Τα θέματα ποικίλα: από τις αμβλώσεις και την κάνναβη, μέχρι τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Η πολιτεία της Φλόριντα απέρριψε δημοψήφισμα για την απαγόρευση της κρατικής χρηματοδότησης των αμβλώσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC, το "όχι" συγκεντρώνει ποσοστό 55% και το "ναι" 45%, με καταμετρημένο το 96% των ψήφων.

Η πρόταση προέβλεπε την απαγόρευση της διάθεσης κρατικών πόρων για την χρηματοδότηση των αμβλώσεων στην πολιτεία αυτή, εκτός από τις περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας και αν η ζωή της μητέρας κινδυνεύει.

"Ο λαός της Φλόριντα έστειλε ένα σαφές μήνυμα: οι άντρες πολιτικοί δεν έχουν θέση στις προσωπικές αποφάσεις των γυναικών", τόνισε η Τζένιφερ Ντάλβεν από την Αμερικανική Ένωση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των Πολιτών.


Το Κολοράντο είναι από σήμερα η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί, μέσω δημοψηφίσματος, τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους.

Όπως μετέδωσαν και έγραψαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, το 52,7% των ψηφοφόρων τάχθηκαν υπέρ και το 47,3% κατά, μετά την καταμέτρηση ποσοστού μεγαλύτερου του 50% των ψήφων.

Η πολιτεία του Μέριλαντ ενέκρινε σήμερα με δημοψήφισμα το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και στις πολιτείες του Μέιν και της Ουάσινγκτον, προκύπτει από τις εκτιμήσεις των τηλεοπτικών δικτύων.

Το "ναι" στους γάμους μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου συγκεντρώνει ποσοστό 52%, μετέδωσε το CNN. Έξι πολιτείες (Κονέκτικατ, Αιόβα, Νιου Χαμσάιρ, Βερμόντ και Νέα Υόρκη) έχουν

αναγνωρίσει τους γάμους ομοφυλόφιλων.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ