2012-03-22 19:44:06
Φωτογραφία για Θύματα εγκλημάτων τιμής 1.000 γυναίκες στο Πακιστάν
Σχεδόν 1.000 γυναίκες σκοτώθηκαν... σε εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν το 2011, σύμφωνα με έκθεση που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν (HRCP).

Στην ετήσια έκθεσή της για το 2011, η HRCP σημειώνει ότι μεταξύ των θυμάτων των εγκλημάτων τιμής βρίσκονται 93 ανήλικες. Στα εγκλήματα τιμής οι γυναίκες που φέρονται να έχουν «σχέσεις» δολοφονούνται από τους άρρενες συγγενείς τους επειδή ντρόπιασαν την τιμή της οικογένειας.

Μεταξύ των θυμάτων των εγκλημάτων τιμής που έγιναν πέρυσι βρίσκονται επτά γυναίκες που ανήκαν σε οικογένειες χριστιανών και δύο που ανήκαν σε οικογένειες ινδουιστών, γεγονός το οποίο δείχνει ότι οι φόνοι αυτοί δεν περιορίζονται στις οικογένειες μουσουλμάνων, επισημαίνει η οργάνωση.

Η HRCP αναφέρει ξεχωριστά στην έκθεσή της ότι 701 γυναίκες αυτοκτόνησαν και 428 αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν στη χώρα το 2011, στην οποία καταγράφηκαν επίσης σχεδόν 4.500 κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας κατά γυναικών.

Σκιαγραφώντας μια μουντή εικόνα όσον αφορά τη συνολική κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, η HRCP αναφέρει ότι χιλιάδες επιπλέον γυναίκες σκοτώθηκαν με διάφορους τρόπους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι συμπλοκές με την αστυνομία, οι διαθρησκευτικοί φόνοι και οι εξαφανίσεις. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ