2012-11-08 20:39:02
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Παλαιστίνιου υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα
Τη διαβεβαίωση πως η Ελλάδα «δεν θα αναγνωρίσει τροποποιήσεις των συνόρων του 1967, εφόσον δεν υπάρξει πρωθύστερη συμφωνία των δύο μερών» έδωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Δημ. Αβραμόπουλος στον Παλαιστίνιο ομόλογό του κατά την... επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα.

Ο Ριγιάντ Αλ Μάλκι ευχαρίστησε με ιδιαίτερη θέρμη την Ελλάδα και υπογράμμισε, πως ο λαός του δεν θα δεχθεί λιγότερα δικαιώματα από αυτά που έχουν κερδίσει οι λαοί της αραβικής άνοιξης. Παραπέμποντας στην πάγια θέση της Ελλάδας -«υπέρ της δημιουργίας ενός ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους που θα συμβιώνει σε συνθήκες ασφάλειας και ειρήνης με το Ισραήλ»- ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την «ανησυχία» του για την «παρατεταμένη» στασιμότητα της ειρηνευτικής διαδικασίας και ιδιαιτέρως τόνισε πως η λύση του Παλαιστινιακού θα λειτουργήσει ως «καταλύτης» σε μια περίοδο αστάθειας και αβεβαιότητας για να ανοίξει ο δρόμος συνεννόησης και συνεργασίας με την ευρύτερη περιοχή.


Χαρακτηριστικά, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως το Παλαιστινιακό βρίσκεται στις «πρώτες προτεραιότητες της ελληνικής αλλά και της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής» και σημείωσε πως η Ελλάδα έχει «άρρηκτους δεσμούς» με την Παλαιστίνη και είναι «παραδοσιακή φίλη» του Παλαιστινιακού λαού. Από την πλευρά του ο κ. Μάλκι διευκρίνισε πως το αίτημα που έχει υποβάλει η κυβέρνησή του στον ΟΗΕ για την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως «κράτους- μη μέλους», γίνεται «για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και για να αναζωογονηθεί η ειρηνευτική διαδικασία» και τόνισε πως ευελπιστεί σε μια καλή εξέλιξη σύντομα στη σύνοδο του Καΐρου. Εκφράζοντας εξάλλου την πίστη του ότι «η Ελλάδα θα σταθεί δίπλα μας», ο κ. Μάλκι ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για την «πολύ καλή υποδοχή» που είχε στην Αθήνα.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η τελευταία των συντεχνιών…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η τελευταία των συντεχνιών…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ