2012-11-09 09:44:16
Φωτογραφία για FT: Σπρώχνουν την Ελλάδα στην χρεωκοπία
Για "ακροσφαλή διπλωματία", κοινώς για επικίνδυνα παιχνίδια των Ευρωπαίων με την Ελλάδα κάνουν λόγο σήμερα οι Financial Times.

Στο κεντρικό άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, τονίζεται ότι η Ευρωζώνη σπρώχνει την Ελλάδα στην χρεωκοπία και ότι "παρόλο που όλοι περίμεναν να ολοκληρωθεί το νέο πρόγραμμα και το σχέδιο επιμήκυνσης έως το 2016, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, τη Δευτέρα, αυτό δεν θα γίνει παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της Ελλάδας".

“Είναι απολύτως σαφές ότι θα χρειαστούμε άλλον ένα γύρο μετά την επόμενη Δευτέρα", δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης που συμμετέχει στις συνομιλίες. “Υπάρχουν μια σειρά από θέματα που πρέπει ακόμη να ρυθμιστούν”, ανέφερε.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία κατέχει το ομόλογο των 5 δισ. ευρώ που λήγει την επόμενη Παρασκευή, αντιστέκεται στο roll over ασκώντας πίεση σε όλες τις πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία σύντομα.

Αξιωματούχοι είπαν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δύο από τα τρία μέλη της λεγόμενης "τρόικας", βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με το μέγεθος και τον ρυθμό μείωσης του χρέους στην Ελλάδα.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ