2012-11-09 13:09:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Τελικά συμφώνησαν! - H Γ' φάση του νέου λιμανιού της Πάτρας θα κατασκευαστεί από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡΑ και ΤΕΡΝΑ
Αυτό και αν μοιάζει παράδοξο. Το έργο κατασκευής των έργων γ`φάσης του νέου λιμανιού της Πάτρας τελικά θα κατασκευάσουν ως κοινοπραξία οι εταιρείες ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ με τον διακριτικό τίτλο "κοινοπραξία Λιμένα Πάτρας".

Ποιο είναι το παράδοξο; Η δημοπράτηση έγινε στις 3 Νοεμβρίου 2011 και ήταν περιπετειώδης καθώς αρχικά μειοδότης είχε αναδειχθεί η εταιρεία ΑΚΤΩΡ. Μετά από προσφυγή όμως τελικός ανάδοχος κατέστη η εταιρεία ΤΕΡΝΑ με προσφερόμενη συνολική δαπάνη έργου (εργασίες + Γ.Ε. & Ο.Ε.) 36.195.783,56 € ήτοι με έκπτωση 31,87% και σύνολο δαπάνης του έργου (με Φ.Π.Α.) 51.262.260,34 €. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν 75.000.000 ευρώ.

Τελικά φαίνεται πως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα βρήκαν οι δύο εταιρείες και με ποσοστό 70% η ΤΕΡΝΑ και 30% ο ΑΚΤΩΡ θα κατασκευάσουν απο κοινού αυτό το μεγάλο λιμενικό έργο που θα ολοκληρωθεί σε 40 μήνες περίπου.

Το νέο λιμάνι της Πάτρας ξεκίνησε να κατασκευάζεται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά της πόλης και αναμένεται στην πλήρη εξέλιξη του να αποτελέσει σημαντικό βραχίονα ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Η τελευταία από μία σειρά δημοπρατήσεων για την ανάπτυξη του έγινε το 2011 με τα έργα της γ` φάσης που όμως δεν είναι και τα τελευταία.


Η υπογραφή του έργου, όπως γράφει το ypodomes.gr, έγινε στις αρχές του καλοκαιριού και η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι 44 μήνες. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις κατά την εξέλιξη του κατασκευαστικού έργου τότε θα παραδοθεί στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών τον Ιανουάριο του 2016.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Greece Drinks the Hemlock
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Greece Drinks the Hemlock
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ