2012-11-09 13:33:03
Φωτογραφία για Έρμαιο των «κυνηγών» χαλκού η ΔΕΗ - Την τιμητική της έχει η Δυτική Ελλάδα
Ευτυχώς, κάπου - κάπου γίνονται και… συλλήψεις! Οι «κυνηγοί» χαλκού δεν έχουν αφήσει σημείο της χώρας που να μην λεηλατήσουν την περιουσία της Δ.Ε.Η. και του δημοσίου, προκαλώντας ανυπολόγιστές καταστροφές στα δίκτυα ηλεκτροφωτισμού. Ένας ακόμη μετασχηματιστής της Δ.Ε.Η. λεηλατήθηκε στην περιοχή της Μέλισσας Λεχαινών.

Οι άγνωστοι δράστες έριξαν στο έδαφος τον μετασχηματιστή και ξήλωσαν ανενόχλητοι τα καλώδια χαλκού από τον πυρήνα του, προκαλώντας ζημιά ύψους 5.000 ευρώ. Και αυτή δεν ήταν η μόνη κλοπή. Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλαπεί καλώδια μήκους δυόμισι χιλιομέτρων από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Νεάπολης Αγρινίου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Μάλιστα, οι κλοπές γίνονται ακόμη και μέρα μεσημέρι και μπροστά στα μάτια κατοίκων που δεν τολμούν να επέμβουν.

Άλλος ένας μετασχηματιστής γκρεμίστηκε από κολώνα της Δ.Ε.Η. στην περιοχή Βαπτιστής του Κιλκίς, αλλά αυτή τη φορά οι δράστες συνελήφθησαν
. Πρόκειται για δυο Βούλγαρους ηλικίας 21 και 37 χρόνων που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν τρεις μπάρες χαλκού και 100 μεταλλικά ελάσματα τα οποία είχαν ξηλώσει από τον μετασχηματιστή! Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν σε υπάλληλο της Δ.Ε.Η., ενώ οι δράστες που ήταν εφοδιασμένοι με εργαλεία για την αποσυναρμολόγηση θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς. Μάλιστα, ο 21χρονος είχε και παρελθόν σε παρόμοιες κλοπές στην Ηλεία, αφού σε βάρος του εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βάρδας Ηλείας.

Όμως, οι επιτήδειοι δεν κλέβουν μόνο χαλκό από τη Δ.Ε.Η., αλλά και… ρεύμα. Στο Βέλο Κορινθίας, συνελήφθη ένα ζευγάρι τσιγγάνων ηλικίας 52 και 48 χρόνων που ζούσαν υπό άθλιες συνθήκες στο σπίτι τους, αλλά είχαν φροντίσει να εξασφαλίζουν την ηλεκτροδότησή του συνδέοντας παράνομα την παροχή με μια κολώνα ηλεκτροφωτισμού.

Με το ίδιο κόλπο ηλεκτροδοτούσε παράνομα το παράπηγμα στο οποίο διέμενε στους Κωστακιούς Άρτας και ένας 22χρονος Αφγανός που εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και συνελήφθη.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μου διώχνετε τους φίλους μου
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μου διώχνετε τους φίλους μου
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ