2012-11-09 19:03:54
Φωτογραφία για ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΠΙΛΜΠΑΟ! *ΒΙΝΤΕΟ*
Αυτό που συνέβη στο Μπιλμπάο την Τετάρτη και στην αναμέτρηση με την Μπούντουτσνοστ δεν έχει συχνό προηγούμενο. Ούτε καν σπάνιο. Ισως και να μην έχει προηγούμενο!

Το μπάσκετ απέδειξε για ακόμα μία φορά πόσο απρόσμενο και απροσδόκητο μπορεί να γίνει και το "sportdog.gr", αποτυπώνει με... ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τι έγινε στο παρκέ!

Σας το μεταφέρουμε αυτούσιο:

Στη Χώρα των Βάσκων, η Μπιλμπάο του Κατσικάρη, του Βασιλειάδη, και του Ζήση αντιμετώπιζε την Μπούντουτσνοστ, στην πρώτη αγωνιστική του Eurocup. Κι έχανε... Σε όλο το ματς έχανε! Με τεράστιες διαφορές.

Μόλις πέντε λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα, οι Μαυροβούνιοι ήταν μπροστά στο σκορ με +15 (47-62)!!! Στο διάστημα που απέμενε η Μπιλμπάο έτρεξε σερί 9-0, μείωσε σε 58-62, αλλά ένα λεπτό πριν τη λήξη η Μπούντουτσνοστ ξέφυγε πάλι με 6 πόντους (58-64). Κι από εδώ και πέρα ξεκινάει η ελληνική ραψωδία. Πριν περάσουν παρά μόνο λίγα δευτερόλεπτα, ο Νίκος Ζήσης μειώνει στους τρεις με τρίποντο και στα 43'' ο Μούμπρου ισοφαρίζει 64-64.


Στα 23'' ο Πόποβιτς με ένα απίστευτα "καρυδάτο" τρίποντο φέρνει και πάλι την ομάδα του μπροστά με 64-67. Στα 21'' ο Ζήσης αστοχεί σε δύο βολές και περίπου 10'' πριν το τέλος ο Πόποβιτς και πάλι με δύο βολές, κάνει το 64-69. Ο χρόνος είναι ελάχιστος πια. Οι νεαροί Μαυροβούνιοι κάνουν λάθος και σταματάνε το χρόνο με φάουλ στον Ζήση όταν ο Ελληνας γκαρντ σουτάρει για τρεις. Στα 6'' ο Νίκος ευστοχεί και στις τρεις βολές μειώνοντας σε 67-69.

Στα 4'' ο Ντεμάρκις Μποστ για τη Μπούντουτσνοστ βάζει μία στις δύο (67-70). Ο Κατσικάρης καλεί τάιμ άουτ και στην επαναφορά, ο Βασιλειάδης, σουτάροντας από το κέντρο του γηπέδου (!!!) ευστοχεί κερδίζοντας και φάουλ! Οι διαιτητές όμως κρίνουν ότι το φάουλ ήταν πριν ο Βασιλειάδης υψώσει τη μπάλα για να σουτάρει. Υπάρχει διχογνωμία για μία φάση που κρίνεται στο εκατοστό του δευτερολέπτου. Ο Βασιλειάδης ευστόχησε στο σουτ από το κέντρο με φάουλ, αλλά οι διαιτητές έκριναν ότι το φάουλ είχε γίνει ελάχιστα νωρίτερα.

Ο Ελληνας φόργουορντ, διόλου απογοητευμένος από την εξέλιξη, πήγε στη γραμμή των βολών... Ευστόχησε στην πρώτη, αλλά στη δεύτερη αστόχησε. Η μπάλα χτυπάει στο σίδερο και χωρίς να έχει ιδιαίτερη δύναμη, επανέρχεται στα χέρια του Βασιλειάδη, που στέκεται στα έξι μέτρα. Την παίρνει και παρά την πίεση του χρόνου, σηκώνεται κι ευστοχεί στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, η Μπιλμπάο ήταν αδύνατον να χάσει με τον Βασιλειάδη όμως να συνεχίζει να κάνει όργια, ευστοχώντας από παντού και σε διαδοχικά τρίποντα.

Το ελληνικό μπασκετικό πνεύμα αυτή τη φορά το εξαργύρωσε η Μπιλμπάο. Οι δύο Ελληνες, και κυρίως ο Βασιλειάδης, οδήγησε την ισπανική ομάδα σε μία επική ανατροπή. Κι όλοι θυμήθηκαν τα έργα και τις ημέρες της Εθνικής ομάδας από το 2005 μέχρι και το 2009. Αυτή η νοοτροπία υπάρχει έμφυτη στους Ελληνες παίκτες. Το no surrender του Ζήση και του Βασιλειάδη το έχουν όλοι οι Ελληνες παίκτες του μπάσκετ.
 
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ