2012-11-09 20:31:07
Φωτογραφία για ΤΟ GREXIT και πάλι στο προσκήνιο
Σενάρια περί επικείμενης ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας της Ελλάδας και οικονομικής καταστροφής της, φιλοξενούνται στον  ξένο Τύπο.

Οι Financial Times γράφουν, πως σπρώχνουν την Ελλάδα προς τη χρεοκοπία. Κάνουν λόγο για θανάσιμο κίνδυνο, που διατρέχει η χώρα εξαιτίας των διαφορών μεταξύ της τρόικα σχετικά με τη διαχείριση του χρέους της........ Αθήνας.

Οι New York Times αναφέρουν πως «η Ελλάδα πίνει το κώνειο», προσθέτοντας πως η Βουλή της χώρας ό,τι είχε να κάνει, το έκανε. 

«Οι Έλληνες χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή» σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα.

Το  Economist γράφει ότι, η αμερικανική κυβέρνηση μπλοκάρει λύσεις για την Ελλάδα οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή.

Σύμφωνα με το περιοδικό η  Ελλάδα της βίας από εξαγριωμένους διαδηλωτές συγκρίνεται μόνο με σκηνές προηγούμενων δεκαετιών από την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.

Την ίδια ώρα ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s περιγράφει ως υπαρκτό τον «κίνδυνο» η Ελλάδα να εγκαταλείψει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Στα σενάρια ενός πιθανού Grexit επανέρχεται και η Citi.

Πάντως η γερμανική κυβέρνηση με τη στάση της όχι μόνο απομακρύνει αυτά τα σενάρια, που διακινούνται, αλλά τα τροφοδοτεί και εύλογο είναι το ερώτημα ποιος εξυπηρετείται με την παρατεταμένη συζήτηση περί ελληνικής χρεοκοπίας.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ