2012-11-09 23:22:03
Φωτογραφία για Σε ουσιαστικό διάλογο Κυβέρνησης - Τρόικας προσβλέπει ο Νίκος Αναστασιάδης
Την ευχή όπως υπάρξει ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος με την Τρόικα, που θα καταλήξει σε ένα μνημόνιο με τη λιγότερη δυνατή επιβάρυνση προς τους πολίτες, εξέφρασε σήμερα ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας... Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Σε δηλώσεις του, στο περιθώριο περιοδείας του στη Λεμεσό και κληθείς να σχολιάσει την κάθοδο της Τρόικας στο νησί, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι "δεν χρειάζονται να γίνονται αρνητικά σχόλια. Να το δούμε από τη θετική πλευρά, με την ευχή ότι θα γίνει ένας ουσιαστικός και παραγωγικός διάλογος, ώστε να καταλήξουμε, το συντομότερο, σε μια ταμειακή σύμβαση η οποία θα επιβαρύνει το λιγότερο τους εργαζόμενους και θα υποβοηθήσει στην ανάπτυξη, μέσα στα πλαίσια και τις δυνατότητες όπως προδιαγράφονται".

Ερωτηθείς για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Νίκος Αναστασιάδης απάντησε πως "δεν έχει ακόμη υιοθετηθεί το θέμα του ενιαίου τραπεζικού συστήματος και της στήριξης
. Αυτό θα υιοθετηθεί το Δεκέμβρη, αλλά φαίνεται ότι σαν αποτέλεσμα αντιδράσεων μεγάλων χωρών αυτό θα αρχίσει να υλοποιείται από το 2014". "Συνεπώς αυτό που ενδεχόμενα θα πρέπει να δούμε είναι πώς στο μέλλον μπορεί να ενταχθούμε ή μπορεί οι τράπεζες ή μέρος των χρεών των τραπεζών να γίνεται αυτόματα και να καλύπτει, τουλάχιστον, και κάποιες των χωρών που ήδη έχουν μπει στη διαδικασία του μηχανισμού", συμπλήρωσε.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για απολύσεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, ανέφερε πως ο ίδιος δεν είναι ενήμερος για το θέμα, ωστόσο, συνέχισε "θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι κρατοδίαιτες εταιρείες δεν μπορεί να επιβιώσουν". "Δυστυχώς, όχι σαν αποτέλεσμα της σημερινής διακυβέρνησης, αλλά των διαχρονικών σφαλμάτων που έχουμε διαπράξει, έχουμε μετατρέψει μια εταιρεία, που ουσιαστικά απορροφούσε υπεράριθμο προσωπικό και ως αποτέλεσμα δεν είναι βιώσιμη και υποχρεωνόμαστε ως κράτος να παίρνουμε μέτρα τα οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστα", είπε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν αδικίες εις βάρος των εργαζομένων και πως "όσοι ενδεχόμενα βρεθούν στην ανάγκη να αποχωρήσουν από την εταιρεία να πάρουν επαρκείς αποζημιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα σημερινά δεδομένα αλλά και την προοπτική της εταιρείας να επιβιώσει".

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ