2012-11-09 23:20:02
Φωτογραφία για Ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Ομπάμα στη Βιρμανία
Ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Βιρμανία είναι ο Μπαράκ Ομπάμα. Μόλις λίγες ημέρες ύστερα από την επανεκλογή του, ο Αμερικανός πρόεδρος προγραμματίζει ιστορικής σημασίας επίσκεψη στη Μιανμάρ, την Ταϊλάνδη και την Καμπότζη, από τις 17 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Ο Ομπάμα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Θέιν Σέιν και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άουνγκ Σαν Σου Κι. Η κυβέρνηση της Βιρμανίας έχει ξεκινήσει την εφαρμογή οικονομικών, πολιτικών και άλλων μεταρρυθμίσεων, μία διαδικασία που η κυβέρνηση Ομπάμα τείνει να ενθαρρύνει.

Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, υπήρξε η ανώτερη αξιωματούχος που επισκέφθηκε τη χώρα, τον Δεκέμβριο του 2011. Η στάση του προέδρου Ομπάμα στη Βιρμανία αποτελεί κομμάτι της σύγκλησης του Συνδέσμου κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπου θα παρευρεθούν και οι αρχηγοί της Κίνας, της Ιαπωνίας και της Ρωσίας.


Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ αναφέρει πως η επίσκεψη του προέδρου στη Βιρμανία πραγματοποιείται με στόχο να «μιλήσει στην κοινωνία, ώστε να ενθαρρυνθεί η πορεία της Βιρμανίας προς μία δημοκρατική μεταστροφή». Δημοσιογράφος του BBC αναφέρει πως η πρώτη κίνηση του προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική αντιπροσωπεύει τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην εξομάλυνση της κατάστασης στη Βιρμανία.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές της Βιρμανίας, η επίσκεψη του Ομπάμα γίνεται έντονα αποδεκτή. «Η στήριξη και η ενθάρρυνση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό θα ενδυναμώσει τη δέσμευση του προέδρου Σέιν προς τη διαδικασία αναδιάρθρωσης και θα τον κάνει να προχωρήσει ευθεία χωρίς πισωγυρίσματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος Μαγ Ζάου Χτάι.

Τις αντιδράσεις ομάδων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναμένει ο Λευκός Οίκος, οι οποίες πρόκειται να χαρακτηρίσουν την επίσκεψη του Ομπάμα «πρόωρη», καθώς η κυβέρνηση της χώρας δεν κατάφερε να αποσιωπήσει την κοινωνική βία στα δυτικά της Βιρμανίας.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΓΡΙΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΟΑΚΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ