2012-11-10 08:09:34
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι στους δρόμους την Κυριακή
Σκληραίνει τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού αύριο και καλεί τους πολίτες να βγουν στους... δρόμους με στόχο την ανατροπή των μέτρων της κυβέρνησης και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Κυριακής στις 17:00 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

«Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση οδηγεί την χώρα και τον λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα: την χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση της κυβέρνησης και υπογραμμίζουν ότι η οριακή πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε από τη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων δείχνει την έλλειψη κοινωνικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης
. Σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και η συνέντευξη που παραχώρησε χθες στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει. «Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει. Τώρα έχει να εφαρμόσει το μόλις ψηφισμένο πακέτο λιτότητας. Αυτό θα προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη δημοσιότητα το σχέδιο διακήρυξης με τροπολογίες

Η τελική μορφή του σχεδίου ιδρυτικής διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε χθες και επίσημα στη δημοσιότητα από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να αποσταλεί για συζήτηση στις οργανώσεις στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Με τίτλο «Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε, τι ζητάμε» το σχέδιο φαίνεται ένας πρώτος συμβιβασμός ανάμεσα στους «πασοκογενείς» και το Αριστερό Ρεύμα. Μάλιστα, στο σχέδιο έχουν συμπεριληφθεί και τρεις τροπολογίες από το Αριστερό Ρεύμα και την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ με μαύρα γράμματα. Οι τρεις τροπολογίες αφορούν τη συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς και συγκεκριμένα με το ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη διαγραφή του χρέους και την στάση απέναντι στην Ε.Ε.
real
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φέισα για βασικός
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φέισα για βασικός
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ