2012-11-10 13:58:50
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Εκτός προϋπολογισμού οι σεισμόπληκτοι της περιοχής - Γενικευμένη αντίδραση ζητά ο Α.Κατσιφάρας
Σοβαρότατο πρόβλημα ανακύπτει με τις εκκρεμείς καταβολές της δωρεάν κρατικής αρωγής στους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας (από τον σεισμό του 2008) καθώς στον υπό συζήτηση προϋπολογισμό του κράτους για το 2013 δεν υπάρχει η παραμικρή πρόβλεψη πόρων για νέες εκταμιεύσεις.

«Είναι απαράδεκτη η στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι σε ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της κρίσης να αφήνονται στο έλεος του Θεού οι πολίτες και το κράτος να υψώνει τοίχο και ν' ακυρώνει μεμιάς τις σοβαρές του υποχρεώσεις απέναντι τους. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι, οι αγωνίες που εδώ και καιρό είχαμε εκφράσει, με αλλεπάλληλα διαβήματα. Οι δε προειδοποιήσεις μας, όπως διατυπώθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Και πρόσθεσε: «Η πρωτοφανής ασυνέπεια του κράτους καταδικάζει εκατοντάδες νοικοκυριά στην Δυτική Ελλάδα, πολλά από τα οποία έχουν προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών με δικές τους δαπάνες, επενδύοντας φυσικά στην εκταμίευση της δωρεάν κρατικής αρωγής
. Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή τη στιγμή, πέραν των άλλων εκκρεμοτήτων, υπάρχουν πιστοποιημένες εργασίες ύψους 16,6 εκατομμυρίων ευρώ που δεν έχουν πληρωθεί από το Υπουργείο Υποδομών εξαιτίας έλλειψης πιστώσεων. Και αν δεν υπάρξει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό οι δαπάνες αυτές δεν θα πληρωθούν ούτε μέσα στο 2013».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας από το πρωί του Σαββάτου βρίσκεται σε επαφή με βουλευτές που εκλέγονται στην Περιφέρεια ώστε να υπάρξει μια γενικευμένη αντίδραση και να συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό δαπάνες για τους σεισμόπληκτους.

«Οι πληγές από τον σεισμό του 2008 παραμένουν ανοικτές», επισημαίνει ο κ. Κατσιφάρας, υπογραμμίζοντας ότι «οι πολλές προσπάθειες που καταβλήθηκαν από την Περιφέρεια είχαν ως αποτέλεσμα την ταχύτερη ροή χρηματοδότησης προς τους σεισμόπληκτους από το έτος 2010 και μετά. Ωστόσο οι εκκρεμότητες που υπάρχουν εξακολουθούν να είναι πολλές. Το κράτος δεν έχει δικαίωμα να αθετεί τις υποσχέσεις του απέναντι σε ανθρώπους που έχουν δοκιμαστεί σκληρά, ακόμα κι αν λειτουργεί σε έκτακτες συνθήκες. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αντιδράσει με όλους τους τρόπους και προς όλες τις κατευθύνσεις».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ