2012-11-10 19:29:55
Φωτογραφία για ΜΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ (VIDEO)
Με ονομαστική ψηφοφορία την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, που διεξάγεται από την Πέμπτη σε υψηλούς τόνους αντιπαράθεσης. 

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με δήλωσή του στη Βουλή, προσθέτοντας ότι η δόση θα εκταμιευθεί, δεδομένου ότι η Αθήνα έχει κάνει αυτό που πρέπει.

Το Μέγαρο Μαξίμου περιμένει να σταλεί ισχυρό μήνυμα κυβερνητικής σταθερότητας τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ενώ ανησυχεί για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις παλινωδίες των εταίρων για την εκταμίευση της δόσης. Πάντως τα χαμόγελα επέστρεψαν μετά τις δηλώσεις Γιούνκερ, ο οποίος αφού επέκρινε την τρόικα για καθυστέρηση δεσμεύθηκε για ταχεία δράση μόλις πάρει το Eurogroup την έκθεση στα χέρια του.

Η συζήτηση στη Βουλή πάντως διεξάγεται σε υψηλούς τόνους με την κυβέρνηση να επιτίθεται με σφοδρότητα στην αντιπολίτευση και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό, αλλά και τον υπουργό Οικονομικών ότι η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί σε χρεοκοπία τη χώρα.


Τα πνεύματα όξυνε ακόμη περισσότερη η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε γερμανική εφημερίδα, όπου τόνισε ότι η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή και δεν θα αντέξει, ενώ προσθέτει ότι δεν θα έρθει κανένας επενδυτής στη χώρα με αυτή την κυβέρνηση που καταρρέει.

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις του κ. Τσίπρα προκάλεσαν έντονη αντίδραση από τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος κάλεσε τον κ. Τσίπρα να κάνει διορθωτική δήλωση, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέκειά του για την κίνηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ να παροτρύνει τους επενδυτές να αποφύγουν τη χώρα μας.

Να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Στάθη Παναγούλη, καλεί παράλληλα τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος στη Βουλή στη συζήτηση του προϋπολογισμού.

«Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Κεδίκογλου.

Ανυποχώρητη και σκληρή διαπραγμάτευση απέναντι στους δανειστές ζήτησε την Παρασκευή από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ώστε το Eurogroup να αποφασίσει την εκταμίευση των δόσεων και πρότεινε να υπάρξει μια προειδοποιητική δήλωση της Βουλής, με την οποία να καθίσταται σαφές, πως «η παράταση της εκκρεμότητας είναι αργός θάνατος - και πως η κοινωνική και πολιτική έκρηξη, δεν είναι πρόβλημα ελληνικό αλλά πανευρωπαϊκό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι δεν υπήρχε καμία συμφωνία με τους δανειστές για τη δόση. Το αίτημα για καθαρή πολιτική δήλωση από την Ευρώπη, θα έπρεπε να ακούγεται στους χώρους της διαπραγμάτευσης, επισήμαναν οι Ανεξαρτήτοι Ελλήνες. Οι εξελίξεις πρέπει να αποτελέσουν ένα μάθημα για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης , σχολίασε το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εκταμίευση της δόσης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να σχολιάζουν σε ανακοίνωσή τους ότι «ο καταιγισμός δηλώσεων ξένων παραγόντων «για την τύχη της δόσης» την επόμενη μέρα της ψήφισης των επώδυνων και άδικων μέτρων, οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι είτε ποτέ δεν υπήρξε ρητή και διασφαλισμένη συμφωνία μεταξύ πιστωτών και κυβέρνησης και η κυβέρνηση απλά κορόιδεψε τους Έλληνες είτε ότι υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία, τους όρους της οποίας δεν κατανόησε ως όφειλε η κυβέρνηση και τώρα με τρόμο το διαπιστώνει».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του σημειώνει οτι «πρέπει να μπει τέρμα στις αυταπάτες ότι είναι δυνατό να υπάρχει φιλολαϊκή πολιτική δίχως αποδέσμευση από την ΕΕ και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων με μονομερή διαγραφή του χρέους», και τονίζει: «Οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ την Κυριακή να γίνουν ένα παραπέρα βήμα για την κλιμάκωση της λαϊκής αντεπίθεσης κόντρα στον "ευρωμονόδρομο" και στα κόμματα που τον υποστηρίζουν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ