2012-03-22 23:15:02
Φωτογραφία για Σαμαράς: Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο ΔΝΤ - Ό,τι λέω θα το κάνω - Χρειάζεται αυτοδυναμία
Τον καταλογισμό ευθυνών για το πώς έφτασε η Ελλάδα στο πρώτο μνημόνιο προανήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παραχωρώντας εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στον ΑΝΤ1, λίγο πριν  αναχωρήσει για την Λισαβόνα. Επίθεση σε ΠΑΣΟΚ, Αριστερά και στους νέους πολιτικούς σχηματισμούς, ενώ τόνισε την ανάγκη επίτευξης αυτοδυναμίας στις επερχόμενες εκλογές.

Για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι προβλέπει να είναι η 29η Απριλίου ή «το πολύ μία εβδομάδα αργότερα».

«Το ΠΑΣΟΚ θέλει συγκυβέρνηση για να σωθεί το ίδιο, όχι η χώρα. Θέλω εθνική συνεννόηση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από άλλο κόμμα, γι' αυτό ζητάω την αυτοδυναμία» είπε ακόμα.

Παράλληλα πραγματοποίησε επίθεση προς τα κόμματα της Αριστεράς λέγοντας ότι «η Αριστερά δεν θέλει αυτοδυναμία, θέλει να βουλιάζει η χώρα. Έχει μάθει στην αλαζονεία, στην ιδεολογική ηγεμονία». «Κόμματα που μένουν έξω από την εξουσία και φωνάζουν έχουν μάθει στην μη ιδεολογία και στη μη σοβαρότητα» επεσήμανε. «Στην Κύπρο κυβερνά η Αριστερά, αλλά παίρνει ευθύνες και αποφάσεις» είπε ακόμα.


«Τα κομματίδια που φυτρώνουν δεν έχουν ιδεολογία δεν έχουν θέσεις, μιμούνται την Αριστερά. Τους ενδιαφέρει να μην πάρει η ΝΔ την αυτοδυναμία. Όσοι πολεμούν την αυτοδυναμία δεν θέλουν να μπορεί να διοικηθεί ο τόπος» είπε για τα νέα κόμματα στο χώρο της Δεξιάς.

«Η ΝΔ έχει κυρήξει πανστρατιά. Όποιος θέλει μπορεί να έρθει, αρκεί να θεραπεύσει τα τραύματα που προκάλεσε στην παράταξη» είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλω υπουργούς τους καλύτερους» είπε, προσθέτοντας όμως ότι μπορεί να είναι και μη βουλευτές υπουργοί. «Θα έρθει στιγμή όπου θα διαχωριστεί η εκτελεστική από τη νομοθετική εξουσία και κάποιος που θα είναι υπουργός δεν θα μπορεί να είναι βουλευτής» είπε αναφερόμενος σε συνταγματικές αλλαγές.

Παράλληλα έκανε λόγο για ολιγομελές υπουργικό συμβούλιο που έχει θέσει ως στόχο, τα μέλη του οποίου μπορεί να φτάσουν στο μισό σε σχέση με το σημερινό.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι στην ανάπτυξη μπορούν να συμβάλουν ο πλούτος της Ελλάδας, οι υδρογονάνθρακες και το ταλέντο των Ελλήνων. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές επίκεντρο ενέργειας φυσικού αερίου, συνεδριακού τουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού, παραθεριστικής κατοικίας, είπε μεταξύ άλλων. «Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ» είπε ακόμα.

Θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος ότι έχουμε καταγράψει τις αδικίες που έχουν συμβεί, είπε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο όραμα κράτους που θα βρίσκεται δίπλα στους πιο αδύναμους.

«Η πολιτική μου δεν άλλαξε, αλλά δυστυχώς επαληθεύτηκε» είπε για την μεταστροφή πολιτικής των δύο μνημονίων. «Ο ρεαλισμός και η πολιτική υπευθυνότητα απαίτησαν να κάνουμε εκείνη τη στιγμή ό,τι θα έκανε ο κάθε Έλληνας».

«Φτάσαμε στο σημείο του αναπόφευκτου. Το χρέος ήταν τοσο μεγάλο που το κούρεμα ήταν αναπόφευκτο» είπε ακόμα. «Είχα υποχρέωση να εμποδίσω το κατρακύλισμα του τόπου για πάντα» είπε σχολιάζοντας την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

«Θα καταλογιστούν ευθύνες για το πώς φτάσαμε στο πτώτο μνημόνιο» είπε. «Εγώ δεν θέλω να εκδικηθώ κανέναν, αλλά ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια» τόνισε. Παράλληλα είπε ότι θα πραγματοποιηθεί Εξεταστική Επιτροπή επί του θέματος.

«Θα μπει τέρμα στον φόβο του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει η ατιμωρησία» είπε σχετικά με την εγκληματικότητα τονίζοντας το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. «Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε την Αθήνα» είπε χαρακτηριστικά.

Για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είπε: «Δεν κατάλαβα τι αρχίζουνε. Το σύνθημα πρέπει να είναι "βόηθα Παναγιά"».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχει στόχο τη δημιουργία ενός άξονα των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να υπάρξουν σωστές συμμαχίες, ώστε να υπάρξει πίεση στην Ευρώπη, κάνοντας αναφορά στα σημαντικά ταξίδια σε Ισραήλ και Ρωσία.

πηγή:ANT1 / newpost.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ