2012-11-11 09:22:02
Φωτογραφία για Όλα έτοιμα για τη μεγαλύτερη σε μήκος λαχανοσαλάτα του κόσμου
Μιλάμε για μια λαχανοσαλάτα μήκους 2,5 χιλιομέτρων. Ναι καλά διαβάσατε, μια λαχανοσαλάτα μήκους 2,5 χιλιομέτρων, όσο δηλαδή και το μήκος του χωριού της Αγίας Βαρβάρας. Το γεγονός αυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 από τις 10 το πρωί και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Το χωριό της Αγίας Βαρβάρας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, όσον αφορά το μήκος, χωριά στα Βαλκάνια, αν όχι σε όλο τον κόσμο, πάντα σε αναλογία με τον πληθυσμό του (2.500 κατοίκους). Επίσης είναι πολύ φημισμένο για τα ντόπια οπωροκηπευτικά προϊόντα του, με πιο γνωστό το ντόπιο αγιοβαρβαρίτικο λάχανο. Οι κάτοικοι του χωριού θέλοντας να αναδείξουν τα δύο αυτά χαρακτηριστικά αποφάσισαν να τα συνδέσουν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα αποτέλεσμα, το οποίο θα διεκδικήσει μια θέση στις σελίδες των Ρεκόρ Γκίνες.

Η σαλάτα θα τοποθετηθεί στην αριστερή πλευρά του δρόμου όπως διασχίζουμε το δρόμο από Ηράκλειο προς Μοίρες και θα είναι σε θέση τέτοια, που να επιτρέπει την ομαλή διέλευση των οχημάτων.


Οι κάτοικοι του χωριού θέλοντας να αναδείξουν και την φιλοξενία που τους χαρακτηρίζει, σαν γνήσιους Κρητικούς, θα έχουν προετοιμάσει εδέσματα τα οποία και θα κερνάνε τους περαστικούς και τους επισκέπτες, συνοδεύοντας τα με παραδοσιακά ποτά και γλυκά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

10:00 – 15:30 Εορταστική ατμόσφαιρα στο χωριό με μουσική από τα μεγάφωνα και ανακοινώσεις που θα καθοδηγούν ντόπιους και επισκέπτες προς κάθε κατεύθυνση.

10:00 – 18:00 Έκθεση ντόπιων προϊόντων (αγροτικών και μη)

12:00 – 15:00 Παρουσίαση εδεσμάτων με θέμα το λάχανο από τους ίδιους τους

δημιουργούς τους

13:00 Καταγραφή της σαλάτας με αεροσκάφος και ηλεκτρονικά μέσα

14:00 Προσφορά της σαλάτας σε ντόπιους και επισκέπτες

15:00 Περισυλλογή εξοπλισμού από το δρόμο, αποκατάσταση συγκοινωνίας

15:30 Έναρξη ζωντανού κρητικού παραδοσιακού γλεντιού στην αυλή της εκκλησίας
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ