2012-11-11 14:58:51
Φωτογραφία για Οξύνονται οι αντιδράσεις στην Ημαθία, αλλά και στις περιοχές ευθύνης του Β΄ΣΣ για τα σχέδια κατάργησης του (Video)
Για μεθοδεύσεις στρατηγών κάνει λόγο ο Βουλευτής της ΝΔ Λ. Τσαβδαρίδης

Ρεπορτάζ: Θεόδωρος Ελευθεριάδης

Οξύνονται οι αντιδράσεις στην Ημαθία για τις μεθοδεύσεις στρατηγών του ΣΑΓΕ, οι οποίες αποβλέπουν στην κατάργηση του ιστορικότερου Σώματος του Ελληνικού Στρατού, του Β΄ΣΣ, το οποίο συμπληρώνει το 2013 εκατό χρόνια δράσης στους αγώνες της εθνικής ανεξαρτησίας της πατρίδας μας, μαχόμενο από τον Σκρα-Λαχανά το 1913, έως την Σμύρνη το 1922 και την εποποιία του 1940.

Το Β΄ΣΣ συμπλήρωσε φέτος 50 χρόνια παρουσίας στην Βέροια , όπου είναι το Στρατηγείο του. Φέρει το όνομα του ένδοξου Μακεδόνα Βασιλέα Φιλίππου του Β΄, ενώ από τον τόπο που είναι εγκαταστημένο , τις Αιγές, ξεκίνησε την εκστρατεία του σε όλον τον κόσμο, ο Μέγιστος των Ελλήνων, Αλέξανδρος. Σε ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου, από το Βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ημαθίας(ΝΔ) κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης εξαπέλυσε οξεία επίθεση εναντίον των  στρατηγών-εισηγητών της απομάκρυνσης
. «Αυτή η  τιτάνια προσπάθεια της κυβέρνησης αδικείται και ακυρώνεται είτε από όγκους σχεδιαστικής τσαπατσουλιάς, είτε από άτολμα, ακόμη και πλανημένα ημίμετρα, που αντί να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων, αντίθετα τα διογκώνουν και τα επιτείνουν. Θα μου επιτρέψει ο Υπουργός Άμυνας να απευθυνθώ σε αυτόν. Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο κάποιοι στρατηγοί, σάς εισηγούνται και μεθοδεύουν την κατάργηση του Β' Σώματος Στρατού από τη Βέροια. Του πιο ιστορικού αλλά συνάμα και του πιο επιχειρησιακού Σώματος Στρατού, το οποίο στα 50 χρόνια της παρουσίας του στη Μακεδονική γη του Φιλίππου και του Αλεξάνδρου, έχυσε ποταμούς αίματος αξιωματικών και οπλιτών για την ελευθερία της πατρίδας μας. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αυτές οι μεθοδεύσεις των στρατηγών τις οποίες και σας καλώ άμεσα να απορρίψετε, δεν έχουν καμία σχέση ούτε με ευαισθησίες νοικοκυρέματος και οικονομίας, ούτε καμία σχέση με επιχειρησιακές αναγκαιότητες τις οποίες αντί να διασφαλίζουν οι εισηγητές στρατηγοί, μάλλον τις υποσκάπτουν. Θέλω να πιστεύω κύριε Υπουργέ ότι άμεσα θα καταργήσετε εσείς στην πράξη τους πέρα από κάθε λογική συγκεκριμένους σχεδιασμούς γιατί έχω εμπιστοσύνη και στην βαθύτατη γνώση σας για τα θέματα και τις ανάγκες που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας αλλά και στην οξυδέρκεια σας να ξεχωρίσετε το αναγκαίο από το υποβολιμαίο», τόνισε στην παρέμβαση του ο κ. Τσαβδαρίδης. Επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ευρισκόμενος το πρωί του Σαββάτου 10 Νοεμβρίου στα θυρανοίξια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου, στο στρατόπεδο των Ειδικών μας  Δυνάμεων, στην Γλαύκη της Ξάνθης δήλωσε τα εξής: «Ως επικεφαλής της περιφερειακής ενότητας της Ημαθίας, αλλά και ως Μακεδόνας, εκφράζοντας την βούληση των συμπολιτών μας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι κάθε προσπάθεια κατάργηση του 2ου Σώματος Στρατού, την οποία απεργάζονται συγκεκριμένοι και γνωστοί κύκλοι, θα βρει  απέναντι της τους Ημαθιώτες, αλλά και όλους τους Μακεδόνες. Όχι μόνο για το ότι πάνω από 300 οικογένειες στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων ζουν και δραστηριοποιούνται καθημερινά στην Βέροια και στις άλλες περιοχές της Ημαθίας, αλλά κυρίως γιατί δεν είναι δυνατόν να υποσταλεί η 100χρονη ένδοξη πορεία του Β΄ΣΣ. Ξεχνούν οι μεθοδευτές αυτών των απαράδεκτων σεναρίων, ότι το Β΄ΣΣ φέρει το όνομα του ενδόξου Έλληνα Βασιλιά, Φιλίππου του Δευτέρου. Τους δηλώνουμε λοιπόν ότι τις σημαίες και τα λάβαρα μας δεν θα τις υποστείλουμε ποτέ για χάρη κανενός συμφέροντος. Ειδικά δε δεν τις υποστέλλουμε εδώ στον ιερό χώρο του Ελληνισμού, τις Αιγές και την Βεργίνα». Στο Βήμα της Βουλής,  το μεσημέρι της Κυριακής 11 Νοεμβρίου αναλόγου επιπέδου ήταν και η τοποθέτηση της βουλευτή της ΝΔ Ημαθίας κ. Γεωργίας Μπατσαρά, η οποία κάλεσε  τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο  να αναλάβει να δώσει απαντήσεις και πολιτική λύση στα σενάρια κατάργησης του Β΄ΣΣ.

Θόδωρος Ελευθεριάδης

Για το «Κράνος»

Στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε την τοποθέτηση του κ. Τσαβδαρίδη στην Βουλή για τις μεθοδεύσεις της κατάργησης του Β΄ΣΣ

http://youtu.be/9VXI5lVU-Yw
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ