2012-11-11 15:40:03
Φωτογραφία για Ετοιμάζουν ΣΔΟΕ για τους VIP
Ειδικό τμήμα που θα έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής γνωστών τραγουδιστών, ηθοποιών, ανθρώπων της showbiz γενικότερα αθλητών, επιχειρηματιών, γιατρών και δικηγόρων ετοιμάζεται να συστήσει λίαν συντόμως το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΣΔΟΕ που επικαλείται η εφημερίδα Espresso, η «Διεύθυνση Διάσημων Φορολογουμένων» θα παρακολουθεί σε μηνιαία βάση τα έσοδα των παραπάνω κοινωνικών ομάδων και θα τα αντιπαραβάλει με παλαιότερα εισοδήματά τους, ενώ θα ζητεί επισταμένως και τα ανάλογα παραστατικά.

Όσον αφορά τους τραγουδιστές, θα καταγράφονται τα κέντρα στα οποία εργάζονται, τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν καθώς και οι συναυλίες που δίνουν ανά την Ελλάδα.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις συναυλίες που εικονικά οι καλλιτέχνες δίνουν δωρεάν για κάποιο κοινωνικό σκοπό, αλλά επί του πρακτέου αμείβονται εμμέσως με μαύρα χρήματα, μέσω της ορχήστρας που λαμβάνει δεκάδες χιλιάδες ευρώ και ένα μέρος από αυτά πηγαίνει στον καλλιτέχνη.


Όσον αφορά τους ηθοποιούς, θα γίνεται καταγραφή των εμφανίσεών τους σε θέατρα, τηλεοπτικά σίριαλ και κινηματογράφο και κάθε χρόνο που θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις θα διασταυρώνονται με αυτές των προηγούμενων ετών για να εντοπιστούν τυχόν παρατυπίες.

Μεταξύ άλλων, η Διεύθυνση Διάσημων Φορολογουμένων, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει, θα ξεφυλλίζει ακόμα και περιοδικά lifestyle προκειμένου να δει τι αδήλωτα αυτοκίνητα μπορεί να έχουν οι καλλιτέχνες ή πού διασκέδαζαν τα προηγούμενα βράδια πετώντας λουλούδια και ανοίγοντας σαμπάνιες.
Troktiko2
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ