2012-03-23 00:16:23
Φωτογραφία για Α. Σαμαράς : Θέλει αυτοδυναμία εξαγγέλλει μέτρα κατά των παράνομων μεταναστών (βίντεο)
Θέλω αυτοδυναμία για να μπορέσει να κυβερνηθεί η χώρα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Αυτό ήταν το μήνυμα του Α. Σαμαρά στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του συνέντευξη ενόψει εκλογών.

«Δεν μπορώ να είμαι εξαρτημένος από οποιοδήποτε άλλο κόμμα.

Γι' αυτό και ζητάμε την αυτοδυναμία. Πρέπει, δηλαδή, να έχω τη δυνατότητα, με τόλμη, με αποφασιστικότητα, χωρίς γραφειοκρατίες -γιατί η Ελλάδα βιάζεται- να μπορώ να παίρνω αποφάσεις. Αυτός είναι ο λόγος που εμείς ζητούμε την αυτοδυναμία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε τις πρώτες γενικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος του επικεντρώνοντας στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, αποφεύγοντας να δώσει υποσχέσεις και να κάνει εξαγγελίες.

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε στην αριστερά αλλά και το ΠΑΣΟΚ του Β. Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το σύνθημα «αρχίζουμε», ότι «ο κόσμος δεν τρώει κουτόχορτο. Πρόκειται για κωμικοτραγικό σύνθημα ...Τι αρχίζουμε; Αυτοί έκαναν τα πάντα για να μας τελειώσουν τα δύο τελευταία χρόνια ...Το σύνθημα θα έπρεπε να είναι βοήθα Παναγιά».


Εξαιρετικά οξύς ήταν ο Α. Σαμαράς με τα νέα κόμματα της κεντροδεξιάς και ουσιαστικά το κόμμα του Π. Καμμένου.

Μάλιστα χρησιμοποίησε τον απαξιωτικό όρο «κομματίδια» λέγοντας «Ορισμένα κομματίδια μιμούνται την Αριστερά χωρίς σχέδιο και έχουν ως μόνο στόχο να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ γιατί αλλιώς δεν θα έχουν ύπαρξη».

Συμπλήρωσε πάντως ότι όσοι επιθυμούν μπορούν να επιστρέψουν αρκεί να θεραπεύσουν τις πληγές που άνοιξαν στην παράταξη.

Για την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει και μη πολιτικά πρόσωπα -τεχνοκράτες ενώ στην αλλαγή του Συντάγματος θα καταθέσει πρόταση για ασυμβίβαστο υπουργού-βουλευτή.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα γίνει μία μόνο εξεταστική και αυτή θα αφορά τις ευθύνες για το πώς φτάσαμε στην χρεοκοπία και το ΔΝΤ.

Σε ερώτηση για την «στροφή» την οποία καταλογίζουν πολλοί στην ΝΔ ο Α. Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά « η πολιτική μου δεν άλλαξε. Η πολιτική μου, δυστυχώς, επαληθεύτηκε.

Δεν λέω «δικαιώθηκε», γιατί θα ήταν σε βάρος του κόσμου, που έχει υποστεί αυτή τη ζημιά από την πολιτική Παπανδρέου. Επαληθεύτηκε, τι θα πει; Έλεγα, από την πρώτη στιγμή -και ήμουν μόνος μου τότε, αρχιτέκτονας εγώ του αγώνα του αντιμνημονιακού- ότι «προσέξτε, εκεί που την πάτε την Ελλάδα, θα πέσει στο γκρεμό».

Έφτασε η Ελλάδα στο γκρεμό. Εγώ έπρεπε να της τραβήξω μια για να πέσει στο γκρεμό, να τη ρίξω; Ο ρεαλισμός και η πολιτική υπευθυνότητα απαίτησαν, εκείνη τη στιγμή, να κάνουμε αυτό το οποίο θα έκανε ο κάθε σωστός Έλληνας. Και τι ήταν αυτό; Σας θυμίζω ότι, στις 27 Οκτωβρίου, είπαμε τότε - και όλοι αυτοί, που σήμερα κάνουν τους αντιρρησίες, δεν έφεραν καμία αντίρρηση- ότι φτάσαμε στο σημείο που το τεράστιο χρέος έκανε το κούρεμα και την καινούργια δανειακή σύμβαση αναπόφευκτα πράγματα. Φτάσαμε στο σημείο του αναπόφευκτου».

defencenet.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ