2012-11-12 09:11:49
Φωτογραφία για Η ατζέντα της Επιστήμης,
12 Νοεμβρίου

Καφές με μπόλικο DNA

ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ, ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥ 2Α, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ συνεχίζεται η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης», στη Θεσσαλονίκη. Η αυριανή συζήτηση - στις 18.30 - θα εστιαστεί στις σημαντικές πρόσφατες εξελίξεις στην κατανόηση και αντιμετώπιση του καρκίνου από την έρευνα των μοριακών διεργασιών του κυττάρου και τη μελέτη του γονιδιώματος. Θα μιλήσει ο αιματολόγος Κώστας Σταματόπουλος, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στην Αιματολογική Κλινική του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου». Τηλέφωνο πληροφοριών: 2310 821231.

13 Νοεμβρίου

Οι ελληνικοί ενεργειακοί πόροι

ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 28, ΑΘΗΝΑ

Κατά τη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών, την Τρίτη και ώρα 19.00, θα γίνει η ομιλία του ακαδημαϊκού κ
. Λουκά Χριστοφόρου με θέμα «Ελληνικοί ενεργειακοί πόροι». Στο πλαίσιο αυτής θα γίνει αναφορά στους τρεις κύριους ενεργειακούς πόρους της Ελλάδας όπως αυτοί διαμορφώνονται σήμερα και θα υποδειχθούν περιοχές και δυνατότητες για περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη. Το όλο θέμα είναι βεβαίως ζέον και σας παροτρύνουμε να διαβάσετε τις ομιλίες της ημερίδας του Απριλίου «Ελληνικοί υδρογονάνθρακες: από την έρευνα στην εκμετάλλευση», μέσω της ιστοσελίδας www.academyofathens.gr/ecPage.asp?id=2446&nt=18&lang=1/.

13 Νοεμβρίου

Περιβάλλον έναντι ανθρώπου

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΕΙΕ, Λ. ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 48, ΑΘΗΝΑ

Η επόμενη ημερίδα του κύκλου «Κοινωνία  και  Υγεία» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών θα λάβει χώρα την Τρίτη, στις 19.30, με θέμα τη «σηµασία των περιβαλλοντικών εκθέσεων από την κύηση µέχρι την ενήλικη ζωή». Την πρώτη ομιλία επί του θέματος θα κάνει ο Μανώλης Κογεβίνας, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Περιβαλλοντικής Επιδηµιολογίας CREAL της Βαρκελώνης και καθηγητής στην Εθνική Σχολή ∆ηµόσιας Υγείας, ενώ τη δεύτερη ο Σωτήρης Κυρτόπουλος, διευθυντής ερευνών στο ΙΒΦΧΒ/ΕΙΕ. Είσοδος ελεύθερη.

14 Νοεμβρίου

«Mη-συνέδριο» από τη Future Library

ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΜΕΓΑΡΟ, ΛΕΩΦ. ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 1, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Επειτα από την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργάνωσε σε συνεργασία με 72 Βιβλιοθήκες η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library, διοργανώνει τώρα ένα τριήμερο εκδηλώσεων που κορυφώνεται με ένα «διαφορετικό» συνέδριο. Τη Δευτέρα και την Τρίτη, θα γίνουν ολοήμερες εκδηλώσεις στις παιδικές βιβλιοθήκες της Ανω Πόλης και της Καλαμαριάς, ενώ την Τετάρτη, από τις 10.30 ως τις 21.30, θα διεξαχθεί η «unconference», με προσκεκλημένους διεθνείς ειδήμονες της βιβλιοθηκονομίας. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο http://2012.futurelibrary.gr/site/.

14 - 16 Νοεμβρίου

Γονιδιακό συνέδριο

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ, Λ. ΣΥΓΓΡΟΥ 387, Π. ΦΑΛΗΡΟ

Ως «τελετή λήξης» του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος InteGeR Marie Curie ITN (HYPERLINK "http://www.integer-itn.eu" www.integer-itn.eu), διοργανώνεται από την Τετάρτη ως την Παρασκευή το συνέδριο InteGer όπου θα τονιστούν τεχνολογίες αιχμής και υψηλής απόδοσης που εφαρμόζονται για την κατανόηση της λειτουργίας των γονιδίων στον χώρο και στον χρόνο. Περισσότερα, στον ιστότοπο http://www.integer-itn.org/conference/index.html/.

        

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ