2012-11-12 13:11:59
Φωτογραφία για Τρία τα εξεταζόμενα σενάρια για τις κάμερες της Τροχαίας
Λευκωσία: Την τελική απόφαση της Αναθεωρητικής Αρχής Προσφορών αναμένουν οι αρμόδιοι για να κάνουν την επόμενη κίνηση για τις κάμερες της Τροχαίας. Παρόλο που πήγε σε βάθος χρόνου το θέμα λόγω των προσφυγών από εταιρείες αλλά και επειδή έπασχαν οι διαδικασίες, εντούτοις, το Υπουργείο Συγκοινωνιών είναι αποφασισμένο να προχωρήσει.

Στις 15 Νοεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η Αναθεωρητική Αρχή αναμένεται ότι θ’ αποφασίσει για την αίτηση μιας εταιρείας στην οποία δεν έχει δοθεί το έργο και αναμένεται ότι στη συνέχεια θα υπάρξουν εξελίξεις. Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Προσφορών πριν έναν περίπου χρόνο, να μην κατακυρώσει σε καμιά από τις πέντε εταιρείες που επέδειξαν ενδιαφέρον για την εγκατάσταση καμερών στους δρόμους, δύο ενδιαφερόμενοι προσέφυγαν στην Αναθεωρητική Αρχή. Αναμένονται οι αποφάσεις της Αρχής έτσι ώστε να προχωρήσουν οι νέοι σχεδιασμοί.

Στην περίπτωση που απορριφθούν οι προσφυγές, τότε το Υπουργείο Συγκοινωνιών μελετά δύο επιλογές για να προχωρήσει με το συγκεκριμένο ζήτημα: Είτε με στρατηγικό επενδυτή είτε με συγχρηματοδότηση.


Όλα τα εγχειρήματα μέχρι σήμερα για την εγκατάσταση του συστήματος φωτοεπισήμανσης έχουν αποτύχει και ήδη η διαδικασία προσφορών ακυρώθηκε τρεις φορές. Μια φορά καταγγέλθηκε το συμβόλαιο που ανατέθηκε σε εταιρεία και δύο πριν γίνει καν κατακύρωση. Παρόλο που οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν στοιχεία ότι οι κάμερες θα μειώσουν τα δυστυχήματα και τους θανάτους, εντούτοις το κράτος δεν έχει καταφέρει να ακολουθήσει εκείνες τις διαδικασίες που θα έφερναν ένα σύστημα το οποίο θα είχε αποτελέσματα. Όπως εκτιμάται, όποιο σύστημα και να εγκατασταθεί, σε 2-3 χρόνια θα αποσβέσει το κόστος του.

Από την πλευρά της η Τροχαία μελετά τα δικά της σενάρια για την προμήθεια λίγων καμερών από έναν προμηθευτή με απ’ ευθείας διαπραγμάτευση, ανεξάρτητα από τη διευθέτηση που θα γίνει με την εγκατάσταση ενός συστήματος, με τη διαχείρισή του να δίνεται σε ιδιώτες.Πηγή: Φιλελεύθερος
enimerotiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ