2012-11-12 15:54:08
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Νέοι κυκλοφορούν σε ομάδες, επιτίθενται λεκτικά και σωματικά και στοχοποιούν μαγαζιά!
Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής υπήρχαν καταγγελίες ότι μια μεγάλη ομάδα πολύ νεαρών ατόμων, με κουκούλες στα κεφάλια, κινούνται προς την περιοχή της εθνικής οδού. Η κινητοποίηση που υπήρξε είχε να κάνει με την υπόνοια ότι κάποιοι πάνε για φασαρίες προς την περιοχή της Αστυνομίας, όπου βρίσκονται και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Τελικά αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για μια ομάδα από 10-12 πολύ νεαρά άτομα που πετούσαν κάδους στο έδαφος, πείραζαν τους περαστικούς που κινούνταν μεμονωμένα και γενικώς “ψάχνονταν” για φασαρίες.

Δυστυχώς το φαινόμενο τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας. Ξημερώματα Κυριακής στην περιοχή πίσω από το πάρκο μια ανάλογη ομάδα νέων παιδιών μπούκαρε σε ψιλικατζίδικο, έσπασε ένα ψυγείο και μερικά φυλαγμένα τελάρα που υπήρχαν εκεί προκειμένου να πάρουν ότι μπορούσαν. Γάλατα(!), χυμοί, φρούτα, αναψυκτικά όλα υπέστησαν πλιάτσικο κάτι που δείχνει ότι σκοπός δεν ήταν η ανεύρεση χρημάτων
. Για κακή τους τύχη και ενώ η ώρα ήταν 3 το πρωί επέστρεφε από το ψάρεμα ο αδερφός του ιδιοκτήτη και έπεσε πάνω στην επίθεση με αποτέλεσμα να κυνηγήσει το τελευταίο γκρουπ από τα νεαρά άτομα και να πιάσει ένα από αυτά. Πρόκειται για νεαρό 16χρονο που τον παρέδωσε στην αστυνομία που έσπευσε στο σημείο. Δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει απασχολήσει ξανά τις αρχές αλλά η αστυνομία γνωρίζει ότι πρόκειται για φαινόμενο σε έξαρση.

Σημειωτέον ότι ανάλογα περιστατικά υπάρχουν σε γειτονιές τις πόλεις αλλά και στο κέντρο, ειδικά σε βράδια που οι πιτσιρικάδες βγαίνουν μαζικά(πάρτυ, αργίες κλπ). Υπάρχει ομάδα μικρών παιδιών, κάτω των 12 ετών που ενώ προέρχεται από γειτονιά κοντά στην εθνική οδό “ανεβαίνει” στα όρια Αγρινίου -Αγίου Κωνσταντίνου και προβαίνει σε ασχήμιες, βανδαλισμούς και κάθε λογής μικροπαράβαση, από κοινού με κάποια νεαρά παιδιά της περιοχής. Οι περιπτεράδες έχουν διαρκώς το νου τους ενώ έχουν υπάρξει και περιπτώσεις λεκτικής βίας σε κοπέλες που κινούνται μόνες τους στην πόλη. Πρόκειται για φαινόμενο που τώρα ξεκινά στο Αγρίνιο και καλό είναι να τύχει της προσοχής των γονιών κυρίως. Συνήθως αυτό ξεκινά με παρέες που συγκεντρώνονται σε γειτονιές και μετά, με το απαραίτητο στυλιστικό φετίχ της κουκούλας που υπάρχει παντού σαν εικόνα, εφορμούν για “χαβαλέ” που συχνά ξεφεύγει και γίνεται βία. Το φαινόμενο στις μεγάλες πόλεις συνήθως μετεξελίσσεται σε ομάδες που θέλουν να κάνουν κουμάντο σε γειτονιές και νομοτελειακά αναλαμβάνουν μεγαλύτερα άτομα την καθοδήγηση και την ηγεσία. Ακολουθούν διάφορα φαινόμενα με στόχο την επικράτηση και όλα αυτά γίνονται πιο σκληρά σε εποχές οικονομικών δυσκολιών.

Πηγή: agrinionews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ