2012-11-12 19:30:07
Φωτογραφία για Τάση: Ακατέργαστο ξύλο
 

Πως οι  μοναστηριακοί πάγκοι, οι ακατέργαστες σανίδες ξύλου, τα ατόφια κομμάτια από δρυ και οι μασίφ λωρίδες οξιάς εισβάλουν στην τραπεζαρία και γίνονται το πιο θεαματικό center piece του σπιτιού σου.

Το "ωμό" ξύλο αποκτά το ρόλο του γλυπτού, του λαξευμένου από τη φύση επίπλου και έχει ένα θεαματικά καλαίσθητο αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που το cutting edge design αγωνίζεται και αγωνιά να πετύχει.

Ο πλέον "υγίης" τρόπος για να εντάξεις στο σπίτι σου ένα τραπέζι από ακατέργαστο ξύλο είναι να το συνδυάσεις με μίνιμαλ, λευκές ή διάφανες καρέκλες. Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που τα κλασικά σχέδια των Charles and Ray Eames και του Philippe Starck συνδιαλέγονται με τα icons του design δημιουργώντας σοφιστικέ χώρους.

Το ξύλο σε φυσικές αποχρώσεις, το ξύλο που σου επιτρέπει να θαυμάζεις τα κύματα και τους ρόζους του λειτουργεί υπέροχα μέσα στο αστικό περιβάλλον του διαμερίσματος, εκτελώντας χρέη συνδέσμου ανάμεσα στους γρήγορους ρυθμούς της πόλης και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής της εξοχής.


Η ιδέα του μοναστηριακού πάγκου συνδυάζεται υπέροχα με σχεδόν όλες τις επικρατούσες τάσεις από το λευκό μινιμαλισμό, μέχρι το γκρι industrial στιλ και βέβαια τις γνήσιες σκανδιναβικές φόρμες! Λειτουργεί σαν ένας λιτός καμβάς πάνω στον οποίο θα "ζωγραφίσεις" με τα δικά σου αισθητικά κριτήρια.

Vintage καρέκλες από περασμένες δεκαετίες αποτελούν επίσης ιδανικό συμπλήρωμα για το παζλ του σπιτιού σου. Φτιάξε ένα κολάζ με διάφορες καρέκλες και άσε τους καλεσμένους να διαλέγουν την αγαπημένη τους! Ένα δημιουργικό "πλιάτσικο" στο σπίτι της γιαγιάς και μια κυριακάτικη βόλτα από το Μοναστηράκι θα σε εφοδιάσουν με τα απαραίτητα!

Ο συνδυασμός με λευκές καρέκλες σε ένα total white δωμάτιο είναι μια πολύ καλή συνταγή για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα "μίνιμαλ με character". 

 

Το ακατέργαστο ξύλο δεν διεκδικεί θέση μόνο στην τραπεζαρία αλλά και στα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού!

H επιλογή του ακατέργαστου πάγκου ως coffee table σε ένα λιτό, μίνιμαλ καθιστικό δημιουργεί μια cozy γωνιά, ιδανική για cocooning.

Η μαμά σου μάλλον θα το έλεγε σερβάν! Εμείς θα το ονομάζουμε πάγκο καλωσορίσματος. Είναι το έπιπλο που μπαίνει στον τοίχο δίπλα από την είσοδο του σπιτιού και φιλοξενεί όλα τα χρηστικά (κλειδιά, γυαλιά, πορτοφόλι) και ενίοτε ένα καθρέφτη για το last minute check.

Ακόμα και στο μπάνιο, ένα έθνικ σκαμπό θα δώσει ένα πιο γήινο τόνο φιλοξενώντας αρωματικά κεράκια σε γυάλινα βάζα ή πετσέτες για τα χέρια.

Ένα ξύλινο παγκάκι μπορεί να έχει διττό ρόλο στο καθιστικό σου! Λειτουργεί σαν coffee table και όταν οι καλεσμένοι πληθαίνουν σου επιτρέπει να "καθίσεις" περισσότερο κόσμο επιστρέφοντας στην αρχική χρηστική του αξία.

Φωτό via Pinterest 

 

http://www.missbloom.gr/

 

 

 
 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ