2012-11-13 19:05:03
Φωτογραφία για Μαζικές κινητοποιήσεις σε Ισπανία και Πορτογαλία την Τετάρτη
Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες των εργατικών συνδικάτων για την αυριανή γενική απεργία κατά της λιτότητας σε Ισπανία και Πορτογαλία. Στην Ισπανία όλοι ετοιμάζονται για την δεύτερη γενική απεργία στη χώρα το 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της αυριανής ημέρας πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων, και η οποία θα κορυφωθεί με τη διοργάνωση ογκωδών διαδηλώσεων κατά της πολιτικής αυστηρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του συντηρητικού Μαριάνο Ραχόι.

«Μας στερούν το μέλλον μας», «υπάρχουν ένοχοι, υπάρχουν λύσεις», είναι ορισμένα από τα συνθήματα κάτω από τα οποία συντάσσονται οι δύο μεγαλύτερες εργατικές ενώσεις της χώρας, η UGT και CCOO, οι οποίες προκήρυξαν την απεργία, συσπειρώνοντας γύρω τους και τα υπόλοιπα συνδικάτα και εκατοντάδες κοινωνικές οργανώσεις.

Δεκάδες διαδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί σε πολλές πόλεις της χώρας, με κυρίαρχα το συλλαλητήριο στην πρωτεύουσα Μαδρίτη, που θα ξεκινήσει στις 19:30, ώρα Ελλάδας, και την κινητοποίηση στη Βαρκελώνη στις 19:00, ώρα Ελλάδας.


Παράλληλα, στην Πορτογαλία τα συνδικάτα ελπίζουν πως η χώρα θα παραλύσει εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν προγραμματίσει για αύριο κατά της πολιτικής λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση υπό την πίεση του ελέγχου των διεθνών δανειστών της και έχει αυξήσει κατακόρυφα τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

«Είναι μία ευκαιρία για όλους τους εργαζομένους να διατρανώσουν την δυσαρέσκειά τους», δήλωσε ο Αρμένιου Κάρλους, γενικός γραμματέας της CGTP, του μεγαλύτερου εργατικού συνδικάτου, που έχει προκηρύξει τη γενική απεργία. «Πολυάριθμα συνδικάτα, που δεν πρόσκεινται στη CGTP, προσχωρούν στο κίνημα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας: «αναμένουμε μία πολύ μεγάλη απεργία».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ