2012-11-14 22:18:04
Φωτογραφία για Νοσοκομείου Αιγίου: Ήρθαν τα τμήματα του αξονικού τομογράφου - Μέσα στο Δεκέμβριο η έναρξη λειτουργίας του!
Σπουδαία τα νέα για το Νοσοκομείο Αιγίου και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, καθώς εντός των προσεχών εβδομάδων θα τεθεί επιτέλους σε λειτουργία ο ολοκαίνουργιος και πολυαναμενόμενος αξονικός τομογράφος του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αιγιάλειας. Από τη Δευτέρα έχουν παραληφθεί τα τμήματα που θα αποτελέσουν τον αξονικό, ενώ την άλλη εβδομάδα αναμένεται και το τελευταίο κομμάτι, δηλαδή η μονάδα έγχυσης υγρού όπως ονομάζεται, ώστε να αναλάβουν τη συναρμολόγηση του μηχανήματος οι τεχνικοί της εταιρείας General Electric.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο filodimos.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κώστας Φωτόπουλος, αυτή η διαδικασία θα πάρει περίπου μία εβδομάδα και οι δοκιμές λίγες μέρες ακόμα. “Υπολογίζουμε πως η οριστική παραλαβή από την αρμόδια Επιτροπή του Νοσοκομείου θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου, ενώ την πλήρη λειτουργία του αξονικού μπορούμε να την τοποθετήσουμε αμέσως μετά τις γιορτές” δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος, που δεν έκρυψε τη βαθιά του ικανοποίηση για την απόκτηση του αξονικού τομογράφου, που θα σημάνει μεγάλη ανάπτυξη για το Νοσοκομείο αλλά και μεγάλο όφελος για την τοπική κοινωνία.


Ο αξονικός τομογράφος θα βρίσκεται στο ισόγειο του Νοσοκομείου, με άμεση πρόσβαση από την κεντρική είσοδο και για τη φιλοξενία του διαμορφώθηκε ο χώρος του παλιού φαρμακείου, δηλαδή ακριβώς δίπλα στο ακτινολογικό και το μικροβιολογικό εργαστήριο, έτσι ώστε όλες οι εξετάσεις να μπορούν να γίνονται χωρίς ταλαιπωρία του ασθενούς. Το δε φαρμακείο μεταφέρθηκε στο υπόγειο του κτιρίου.

Το κόστος της αγοράς του αξονικού ανέρχεται στα 450.000 ευρώ και σε αυτά πρέπει να προστεθούν και άλλα 50.000 ευρώ για εργασίες υποδομής, υποστήριξης του πατώματος, μόνωση με ειδικό υλικό (μόλυβδο) κ.α.

Τώρα, το ζητούμενο είναι η στελέχωση του τομογράφου με το απαραίτητο ιατρικό και τεχνικό προσωπικό, είτε μέσω πρόσληψης είτε με μετακίνηση. “Πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση και ευελπιστούμε και στη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας, μέσω των αρχών της. Είμαστε πάντως αισιόδοξοι” δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

Σημειώνεται πως ο αξονικός τομογράφος που θα λειτουργήσει σύντομα στο Νοσοκομείο του Αιγίου είναι τελευταίας τεχνολογίας και είναι ο δεύτερος που θα λειτουργεί στην Αχαΐα (μαζί με του Ρίου), καλύπτοντας πλέον τις ανάγκες όχι μόνο σε επίπεδο Αιγιάλειας αλλά πλέον και νομού. Ειδικά για την περιοχή μας, η εξέλιξη αυτή θεωρείται πολύ σημαντική, καθώς πλέον οι ασθενείς δεν θα υποβάλλονται στην ταλαιπωρία και στα έξοδα της μετακίνησής τους εκτός Αιγιαλείας. Αυτό και μόνο μπορεί να θεωρηθεί μεγάλο όφελος για τον τόπο.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Multinationals Find Loopholes Galore in Europe
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Multinationals Find Loopholes Galore in Europe
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ