2012-11-16 15:22:10
Φωτογραφία για ΕΙΚΟΝΕΣ-Κι όμως υπάρχει το νησί στην ταινία του Τζέιμς Μποντ!
Όσοι είδαν την ταινία "Skyfall", θα παρακολούθησαν τον δαιμόνιο πράκτορα Τζέιμς Μποντ (James Bond) να παγιδεύεται με την συμπρωταγωνίστρια σε ένα τρομακτικό εγκαταλελειμμένο νησί, που είναι το καταφύγιο του μοχθηρού Σίλβα, που υποδύεται ο Χαβιέ Μπαρδέμ (Javier Bardem).

Οι συγκεκριμένες σκηνές έχουν γυριστεί σε ένα ακατοίκητο νησί χωρίς όνομα κοντά στις ακτές του Μακάο, ωστόσο το σκηνικό έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να παραπέμπει στο νησί Χασίμα, ένα από τα εκατοντάδες ακατοίκητα νησιά κοντά στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας.

Η αληθινή ιστορία του νησιού Χασίμα ξεκινάει το 1887, κατά τη διάρκεια της εποχής της βιομηχανοποίησης της Ιαπωνίας. Η εταιρία Μιτσουμπίσι, που ήταν και ιδιοκτήτρια του νησιού, στέγαζε τους εργάτες που αναλάμβαναν τη σκληρή δουλειά της εξόρυξης άνθρακα από τη θάλασσα.

Τη δεκαετία του '70, η εταιρεία έκλεισε τα ορυχεία, αφού το ακάθαρτο πετρέλαιο κυριάρχησε στη βιομηχανία και το μόνο που απέμεινε από το κάποτε πυκνοκατοικημένο νησί, είναι τα ερειπωμένα μεγάλα κτίρια και το πελώριο προστατευτικό τείχος που το περιβάλλει.

Στις δόξες του, το νησί αυτό θεωρούνταν το πιο πυκνοκατοικημένο μέρος στη Γη στεγάζοντας 5.259 κατοίκους σε 10.000 τετραγωνικά μέτρα και παρόλο που οι περισσότερες από τις σκηνές της ταινίας αποτελούν στην πραγματικότητα σκηνικά, είναι αρκετά πειστικά και αναπαράγουν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της πραγματικής τοποθεσίας.
radar
enimerotiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ