2012-11-20 14:47:16
Φωτογραφία για CHAMPIONS LEAGUE Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στο τουρκικό... κολαστήριο
- Είστε χαρούμενος που επιστρέψατε στο Μάντσεστερ;

- Αν είμαι λέει... Δεν ξαναπάω εκεί!

Η παραπάνω στιχομυθία ανήκει σε εκπρόσωπο του Τύπου και τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Όλα αυτά είχαν ειπωθεί από τον Σκοτσέζο τη σεζόν 1993-94 κατά την επιστροφή της αγγλικής ομάδας στη βάση της, όταν η Γαλατασαράι είχε αποκλείσει την Γιουνάιτεντ στον δεύτερο γύρο του Champions League (3-3 στο Ολντ Τράφορντ, 0-0 στην Πόλη).

Παρόλα αυτά, ο «Φέργκι» επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη την επόμενη σεζόν για να δει την Γιουνάιτεντ να φεύγει με την «λευκή» ισοπαλία και να μένει και πάλι εκτός διοργάνωσης! Τα... βάσανά του όμως δεν τέλειωσαν εκεί, καθώς η κληρωτίδα έστειλε και πάλι την ομάδα του στην Τουρκία.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» δίχως άλλο μόνο καλές αναμνήσεις δεν έχουν από τις περιπέτειες που έχουν ζήσει στην Κωνσταντινούπολη και οι Τούρκοι φρόντισαν χθες (19/11) να δώσουν στην αποστολή της Γιουνάιτεντ να καταλάβει τι πέρασαν ο Σμάιχελ και η παρέα του στις προηγούμενες επισκέψεις της αγγλικής ομάδας στην Τουρκία!


Το κλασικό πανό «καλώς ήλθατε στην κόλαση» είναι μάλλον το πιο ανεπαίσθητο από τα όσα βιώνουν ήδη οι Αγγλοι στην Πόλη. Στο πανό λοιπόν μπορείτε να προσθέσετε απειλές κατά της ζωής των ανθρώπων της αποστολής κατά την άφιξή τους στο «Ατατούρκ», πέτρες στο πούλμαν της ομάδας, δρόμους γεμάτους με οπαδούς της Γαλατά να τρομοκρατούν τους Αγγλους όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, συνθήματα αλαλαζόντων οπαδών, ΜΑΤ παντού και γενικά σκηνικό πολέμου.

Μέχρι και οι επίσημοι της Γαλατά, που είχαν μεταβεί στο αεροδρόμιο για να προϋπαντήσουν τους Αγγλους, μέχρι να βγει η αποστολή στην αίθουσα αφίξεων είχαν γίνει ένα με τους οπαδούς και φώναζαν συνθήματα!

Συνυπολογίστε και το ότι οι οπαδοί της Γαλατά είναι οι πιο φωνακλάδες του κόσμου, βάσει μέτρησης που έγινε το 2011 με την «Τουρκ Τελεκομ Αρίνα» να σείεται από 131,76 ντεσιμπέλ και το... γλυκό δένει από μόνο του.

Κι αν το αποψινό ματς είναι άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος για την Γιουνάιτεντ για τους Τούρκους είναι ζωής ή θανάτου! Η Γαλατασαράι είναι ισόβαθμη στους 4 πόντους με την Κλουζ (σ.σ: έναν λιγότερο έχει η Μπράγκα) και θέλει πάση θυσία τη νίκη κόντρα στους Αγγλους για να συνεχίζει να ελπίζει σε πρόκριση στους «16».

Με την Γιουνάιτεντ λοιπόν να έχει προκριθεί ήδη στους «16» ο Σερ Αλεξ άφησε πολύ κόσμο στο νησί. Πρώτο και καλύτερο τον Ράιαν Γκιγκς που το έχει ξαναδεί το... έργο, καθώς και τους Φαν Πέρσι, Φέρντιναντ, Σκόουλς, Εβρά, Ντε Χέα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι απόψε ο Φέργκιουσον και οι παίκτες του θα ζήσουν άλλη μια αλήστου μνήμης βραδιά στην κατάμεστη από 52.000 Τούρκους οπαδούς «Τουρκ Τελεκομ Αρίνα».

Πηγή: SentraGoal

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26512&subid=2&pubid=112952071

Τούρκος σπόνσορας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Τούρκος σπόνσορας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Τούρκος σπόνσορας για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Η τουρκική τράπεζα «Denizbank» θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, χορηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το deal ανακοινώθηκε μια μέρα πριν την αναμέτρηση των «κόκκινων διάβολων» με την Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Denizbank απασχολεί πάνω από 11.250 υπαλλήλους σε 610 υποκαταστήματά της στην Τουρκία. Θα έχει βάσει της συμφωνία το αποκλειστικό προνόμιο να προσφέρει την επίσημη πιστωτική κάρτα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τουρκική αγορά. Υπολογίζεται πως στην γειτονική χώρα οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν περίπου 9.5 εκατ. οπαδούς! Μάλιστα στην συνέντευξη Τύπου που έγινε για την παρουσίαση της χορηγίας , παρέστη ο πρώην γκολκίπερ της Γιουνάιτεντ, Πέτερ Σμάιχελ. Οι οικονομικοί όροι της χορηγίας δεν ανακοινώθηκαν.

http://www.dailybet.gr/article.asp?catid=20757&subid=2&pubid=129215888 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ