2012-11-20 15:11:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε δύσκολη θέση οι εργαζόμενοι της Αχαϊκής - Οι περισσότεροι δεν έχουν πάρει ούτε αποζημίωση
Σε ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων της Αχαϊκής Τράπεζας αναφέρονται τα εξής, με αφορμή τα συνεχή δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο καθώς και "τον θόρυβο που προκαλείται από τις «αποκαλύψεις» σχετικά με την Αχαϊκή Τράπεζα θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Εμείς οι εργαζόμενοι όλον αυτόν τον καιρό, ενσυνείδητα, παραμένουμε εγκρατείς και στις αναφορές και στα σχόλια σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Τράπεζα μας. Από την πρώτη μέρα δείξαμε άκρατο επαγγελματισμό και ευσυνειδησία. Δεν μπλοκάραμε τις καταθέσεις των πελατών μας με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Παρόλο που ήταν το μόνο νομικό εργαλείο που είχαμε, αναλογιστήκαμε το κοινωνικό κόστος που θα προκαλούσαμε, αν θέταμε τη διαδικασία αυτή σε εφαρμογή.

Αντίθετα, δουλεύοντας επί μία εβδομάδα ολημερίς, καταφέραμε να μεταφερθούν οι καταθέσεις στην ΕΤΕ χωρίς κανένα πρόβλημα, αν και γνωρίζαμε ότι σε λίγες ημέρες η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα αποχωρούσε.


Έχετε αναρωτηθεί το ψυχολογικό βάρος που σηκώσαμε; Παρόλα αυτά σιωπήσαμε και ενεργήσαμε ως επαγγελματίες, όπως κάναμε τόσα χρόνια στην Τράπεζα μας.

Είμαστε εκείνοι που έχουν υποφέρει περισσότερο αυτούς τους οκτώ μήνες. Το 70% των συναδέλφων είναι άνεργο, χωρίς να του έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις τους, παρόλο που ήταν εφικτό.

Μας έγινε γνωστό ότι τελικά θα καταβληθεί μόνο το 50% από αυτές, δηλαδή έμειναν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 200.000€ επιπλέον!!!

Αναρωτιόμαστε, τόσα του έλειπαν; Όσοι εργαζόμενοι παρέμειναν για την εκκαθάριση, εργάζονται σε καθεστώς ομηρίας. Με άλλα λόγια, ξένοι στο ίδιο τους το σπίτι!

Παρόλα αυτά κρατήσαμε στάση ευθύνης και αναμονής. Και θα συνεχίσουμε μέχρι να βγει η οριστική απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Κύριοι, δεν ανεχόμαστε από «κύκλους» κανένα μάθημα «Αχαϊκοφροσύνης».

Από «κύκλους» οι οποίοι δεν είχαν έλθει ποτέ στις ετήσιες Γενικές Συνελεύσεις για να εκθέσουν τις απόψεις και ανησυχίες τους. Όλη αυτή η φημολογία-σεναριολογία, αναπόφευκτα δημιουργεί ορισμένα ερωτήματα όσον αφορά τους «κύκλους» αυτούς:

1)Πως και από ποιον ενημερώνονται για τραπεζικά απόρρητα;

2)Τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

3)Γιατί συμβαίνει τώρα, πριν την εκδίκαση της προσφυγής, και όχι μετά;

4)Ποιος ο λόγος των συνεχών επισκέψεων τους στο κτίριο της Αχαϊκής; Τι επαφές έχουν;

5)Πως γνωρίζουν περισσότερα πράγματα και καταστάσεις για την Τράπεζα, ακόμα και από εμάς τους εργαζόμενους;

6)Οι υπόλοιποι 17.000 μεριδιούχοι είναι γνώστες των κινήσεων τους; Ή θεωρούν ότι πρέπει να ηγηθούν όλων χωρίς να τους έχει δοθεί εντολή;

7)Γιατί δεν συγκαλούν μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΟΛΩΝ των μεριδιούχων, αφού θεωρούν ότι πράττουν το σωστό; Μήπως φοβούνται να τους αντιμετωπίσουν;

8)Γνωρίζοντας ότι οι κινήσεις τους ζημιώνουν την επένδυσή τους (και άλλων 17.000 μεριδιούχων) γιατί επιμένουν;

Βαθυστόχαστες αναλύσεις περί τραπεζικών ισολογισμών, βαρύγδουπες απειλές περί νομικών ενεργειών εμφανίζονται, σχεδόν καθημερινά, σε ΜΜΕ. Και δεν ξέρουμε τι άλλο θα προκύψει.

Το πρόβλημα του Τραπεζικού Συστήματος είναι η Αχαϊκή Τράπεζα;

Κύριοι, επανερχόμαστε και ζητάμε από όλους αυτοσυγκράτηση. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο νομικό και πολιτικό αγώνα. Όλα τα άλλα θα έρθουν με τον καιρό τους. Πρέπει να σταματήσουμε να δίνουμε λαβές και επιχειρήματα σε αυτούς που θέλουν τον αφανισμό και την απαξίωση της επένδυσης μας. Πρέπει οι «ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ» να απομονωθούν.

Επιτέλους κύριοι, πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Εμείς οι εργαζόμενοι πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα αυτής της απόφασης. Μείναμε χωρίς δουλειά, οι μερίδες μας κινδυνεύουν να απαξιωθούν και τα δάνεια μας δεν ρυθμίζονται. Τουλάχιστον δεν ντρεπόμαστε να κοιταχθούμε στον καθρέφτη. Γιατί ακόμα και όταν μας πέταγαν έξω από το σπίτι μας, εμείς δείξαμε την μέγιστη υπευθυνότητα. Το ίδιο να κάνουν και οι υπόλοιποι παράγοντες. Και για να ξεκαθαρίσουμε την στάση μας.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΛΥΣΗΣ ΛΗΦΘΕΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ :

1)ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

2)ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΣ.

3)ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ".
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ