2012-11-20 16:22:20
Φωτογραφία για ΝΥΤ: Οι νέοι φασίστες της Ευρώπης
“Σκέφτονται το αδιανόητο: να γυρίσουν στο Αφγανιστάν γιατί είναι πιο ασφαλές από την Ελλάδα”. Αυτό είναι το σχόλιο ενός αρθρογράφου των New York Times που υπογράφει ένα μακροσκελές άρθρο για τη Χρυσή Αυγή. Ο αρθρογράφος καταγράφει τις ιστορίες μεταναστών που έχουν δεχτεί επιθέσεις από μέλη της ΧΑ. “Κάποιες περιοχές της Αθήνας μοιάζουν με εμπόλεμη ζώνη” αναφέρει το άρθρο, “ρατσιστικές συμμορίες τριγυρνούν στους δρόμους τη νύχτα αναζητώντας θύματα”.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στην ίδρυση του κόμματος αναφέρει ότι συστήθηκε “το 1985 υπό την εντολή του φυλακισμένου ηγέτη της χούντας στην Ελλάδα”. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι “ορισμένα μέλη της συμμετείχαν στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα το 1995”.

“Οι ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες εκμεταλλεύονται παλιές διαμάχες και νέους φόβους ανά την Ευρώπη. Παρ' όλο δεν είμαστε στην Ευρώπη του 1930, οι απογοητευμένοι πολίτες σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ουγγαρία στρέφονται διαρκώς προς απλοϊκές απαντήσεις εκλέγοντας κόμματα που κατηγορούν τους συνήθεις αποδιοπομπαίους τράγους -Εβραίους, Ρομά, γκέι, ξένους- για τις δικές τους ασθένειες”, συνεχίζει.

“Αυτό που είναι σε κίνδυνο είναι η υγεία της ευρωπαϊκής δημοκρατίας, οι αξίες και οι θεσμοί επί των οποίων βασίζεται. Και εν αντιθέσει με την κρίση του ευρώ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν κάνει ούτε αυτά τα ελάχιστα για να αναστρέψουν αυτές τις επικίνδυνες πολιτικές τάσεις στους κόλπους της Ένωσης” σχολιάζει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ