2012-11-20 16:38:45
Φωτογραφία για Γιούνκερ: Η Ελλάδα είναι εντάξει...
«Η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της και πιστεύω ότι μόλις ρυθμιστούν κάποιες εναπομείνασες εκκρεμότητες θα λάβει την επόμενη δόση των δανείων», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λίγη ώρα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Η Ελλάδα αναμένει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης στις 5 Δεκεμβρίου. Ζητούμενο παραμένει η κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού μέχρι το 2014, αλλά και η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους. Στο μεταξύ, ένα δεύτερο «κούρεμα» στους ιδώτες πιστωτές που κατέχουν ελληνικά ομόλογα, πρότεινε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Γιούνκερ είπε επίσης, ότι αναμένει - μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις - να επιτευχθεί μια συμφωνία επί του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, ως γνωστόν, υπάρχει διάσταση απόψεων της Ευρώπης με το ΔΝΤ, αναφορικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες.


Ερωτηθείς, τέλος, αν η Ελλάδα θα λάβει διετή παράταση, ως το 2022, για τη μείωση του χρέους της στο 120% του ΑΕΠ, ανέφερε πως είναι ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση στο \Eurogroup, το οποίο, όπως εκτίμησε, είναι πολύ πιθανόν να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις.

Πάντως, το συμφωνηθέν μεταξύ των μελών της ευρωζώνης χρονοδιάγραμμα, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, αναφέρει ότι εφόσον σήμερα αποφασίσει θετικά το Eurogroup, θα ακολουθήσει επικύρωση από τα εθνικά κοινοβούλια, ώς τις 30 Νοεμβρίου, και στη συνέχεια θα συνέλθει εκ νέου το Eurogroup στις 3 Δεκεμβρίου για την τελική απόφαση.

Η Ελλάδα και η Κομισιόν θα υπογράψουν το Μνημόνιο στις 4 Δεκεμβρίου και η Ελλάδα θα εισπράξει τα χρήματα στις 5 Δεκεμβρίου.

Σόιμπλε: «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε σήμερα λύση για την Ελλάδα»

«Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια», ώστε να βρεθεί λύση για την Ελλάδα κατά την αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup, δήλωσε τη Δευτέρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο όπου συζητείται ο προϋπολογισμός του 2013.

Ο κ. Σόιμπλε ανέδειξε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να προστατευθεί η γερμανική οικονομία και επισήμανε ότι η Γερμανία εισέρχεται σε δύσκολη φάση, καθώς εξασθενεί τόσο η ευρωπαϊκή όσο και η παγκόσμια οικονομία.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ