2012-11-20 20:50:38
Φωτογραφία για Αυστηρά για Άντρες: Αν θες γράμμωση ξεκίνα τώρα
Δηλαδή ή ξεκίνα τώρα ή μην έρθεις πασχαλιάτικα να μας πεις ότι θες να χάσεις 10 κιλά σε τρεις εβδομάδες για να φανεί το six pack

 Tο καλοκαίρι (ναι, σε 8 μήνες από σήμερα), θα είσαι στην παραλία, υπέρβαρος και παχύσαρκος, όπως είσαι τώρα (χαλάρωσε, οι περισσότεροι είμαστε), μπροστά σου θα περνάνε κάτι τύποι με γραμμωμένο σώμα (έτσι θα τους λέω εγώ), εσύ θα τους απορρίπτεις ως κάγκουρες (λες και φταίνε αυτοί που εσύ είσαι λαπάς) και μέσα σου θα σκέφτεσαι "του χρόνου και εγώ".

Οχι, ούτε του χρόνου. Αυτοί που σε λίγο καιρό θα κατηγορείς για έλλειψη γούστου επειδή όσα δε φτάνει και λοιπά, είναι ήδη σε πρόγραμμα (όχι απαραίτητα γυμναστήριο αν και είναι καλύτερο), δε σταμάτησαν παραπάνω από τρεις εβδομάδες το καλοκαίρι και η διαφορά τους με εσένα δεν είναι οι κοιλιακοί. Είναι ότι αυτοί έχουν βρει αυτό που τους αρέσει και "δουλεύουν" πάνω σε αυτό ενώ εσύ όχι.


Και κάποια τεχνικά πράγματα επίσης σε περίπτωση που το πάρεις απόφαση.

Κάνουν μπόλικο αερόβιοΣτόχος τους είναι η σχεδόν καθημερινή δραστηροποίηση του οργανισμού γιατί μόνο έτσι μπαίνεις σε ένα δρόμο που σε οδηγεί κάπου. Και δεν μπορείς να κάνεις βάρη κάθε μέρα. Τα καλά νέα είναι ότι το αερόβιο κομμάτι της υπόθεσης μπορεί γίνει ευχάριστα και  και εκτός γυμναστηρίου: Ποδόσφαιρο, τένις, μπάσκετ. Με λίγα λόγια ή τρόπος ζωής ή τίποτα.

Γυμνάζονται με μεγάλα βάρηΓια πολλά χρόνια ο κανόνας ήταν λίγα κιλά - πολλές επαναλήψεις. Αυτό πλέον έχει αλλάξει και η επικρατής άποψη είναι "μεγάλα κιλά - μεγάλες μυικές ομάδες." Ναι, ξέρω, τώρα θα πεις "ο καθένας ότι θέλει λέει," αλλά αυτό δεν ισχύει γιατί από πίσω είναι οι ίδιες αρχές φυσιολογίας. Θες να χάσεις πολλές θερμίδες σε μικρότερο χρόνο; "Μεγάλα κιλά - μεγάλες μυϊκές ομάδες." Αν έχεις παραπάνω χρόνο και είσαι τακτικός με τις προπονήσεις σου μπορείς και με το άλλο σύστημα που είναι και πιο ασφαλές. (σ.σ. μεγάλα κιλά σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα)

Έχουν συγκεκριμένο ωράριοΓενικά. Στη ζωή, στη δουλειά, στην προπόνηση, στη διατροφή. Που σημαίνει ότι όταν ο οργανισμός τους συνηθίσει σε μία ρουτίνα μπορεί να συγχρονιστεί καλύτερα με τις ενεργειακές δαπάνες και να μην αποθηκεύει λίπος.

Μειώνουν το αλάτιΟι τροφές έχουν όυτως ή άλλως όσο αλάτι χρειάζεται ο οργανισμός σου αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα. Το υπερβολικό αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών, κάτι που εμποδίζει το μεταβολισμό γενικά, που με τη σειρά του εμποδίζει τη μείωση του σωματικού λίπους.

Έχουν αυξημένη σωματική δραστηριότηταΠερπατάνε για να πάνε στη δουλειά, ναι παρκάρουν πιο μακριά αν χρειαστεί, ανεβαίνουν σκάλες, κουβαλάνε ψώνια φροντίζουν τέλος πάντων να μη μένουν αδρανείς.  Δεν είναι ότι με τον τρόπο αυτό γυμνάζονται ουσιαστικά αλλά είναι πολύ σημαντικό αλλά ο μεταβολισμός τους παραμένει ενεργός μεγαλύτερα διαστήματα. Συν ότι η μία ξάπλα στον καναπέ, φέρνει την επόμενη Προσέχουν το φαγητό τουςΤο οποίο σημαίνει ότι δεν τρώνε junk food, προσέχουν τις ποσότητες των υδατανθράκων και των λιπών στο φαγητό τους, δεν πίνουν αναψυκτικά και γενικώς αποφεύγουν τις χαζές θερμίδες. Γιατί, όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πιο έξυπνο να μην τις πάρεις παρά να προσπαθείς να τις χάσεις με γυμναστική.

Τρώνε αρκετή πρωτείνηΌχι απαραίτητα έτοιμη πρωτείνη, αλλά τροφές πλούσιες σε πρωτείνη όπως γαλακτοκομικά. Η γράμμωση θέλει δύο πράγματα: Να αυξηθούν οι μύες, να μειωθεί το λίπος.

Τρώνε πολλά μικρά γεύματαΑυτό μπορεί να το έχεις ακούσεις και 24122234 φορές μέχρι τώρα, αλλά "να τα λέμε αυτά". Η μικρή βασική αρχή της διατροφής που σε θέλει όλη την ώρα κατσίκα να μασουλάς υγιεινά σνακ και μικρές μερίδες φαγητού κάνει θαύματα, εξαφανίζει σαμπρέλες, σου δίνει ενέργεια όλη την ημέρα, δε σε αφήνει να πέσεις σε λήθαργο.

Μάρκος Λαμπρής

http://www.oneman.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ