2012-11-21 09:54:01
Φωτογραφία για Διαφωνία Χριστόφια με τις προτάσεις των δανειστών
Την διαφωνία του με τις προτάσεις τις τρόικας για ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και χρήση των εσόδων από το φυσικό αέριο... για εξόφληση του δανείου, γνωστοποίησε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του στα εγκαίνια κτιρίου Κοινοτικού Συμβουλίου.

Ο κύπριος πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι πρέπει να διατηρηθεί ο καθοριστικός ρόλος του κυπριακού κράτους σε ζητήματα κρίσιμα, ιδιαίτερα για την ημικατεχόμενη Κύπρο, όπως ο έλεγχος του φυσικού αερίου, του ηλεκτρισμού, των λιμανιών και μέρους των τηλεπικοινωνιών.

Ανέφερε δε, ότι αντιλαμβάνεται το κράτος ως ατμομηχανή της ανάπτυξης, προστάτη των αδυνάμων και φρουρό του εθνικού και συλλογικού συμφέροντος.

Στο μεταξύ, συμβιβαστική πρόταση με στόχο να γεφυρωθούν οι διαφορές και να ανοίξει ο δρόμος για την παροχή της οικονομικής βοήθειας προς την Κύπρο υπέβαλε απόψε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η Κυπριακή κυβέρνηση προς την τρόικα.

Την πρόταση επεξεργάστηκε, μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις, η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή. Η πρόταση επιδόθηκε στην τρόικα από τον υπουργό Οικονομικών Βάσο Σιαρλή.

Έγκυρη πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι, αν απορριφθεί η πρόταση, η κατάσταση θα γίνει πολύ δύσκολη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ