2012-11-21 10:57:13
Φωτογραφία για Το πρώτο πανεπιστήμιο του σεξ ήταν τελικά φάρσα!
Ήταν μια φάρσα που επινοήθηκε προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους Αυστριακούς για την υπογεννητικότητα της πατρίδας τους.

Τελικά ό,τι λάμπει δεν είναι οπωσδήποτε χρυσός. Άνθρακες λοιπόν ο θησαυρός και στην περίπτωση του Aisos (αρχικά του Austrian International School of Sex), του πρώτου πανεπιστημίου για το πρακτικό σεξ, που υποτίθεται θα ξεκινούσε πέρυσι τη λειτουργία του στην Αυστρία – με ευγενείς χορηγίες και επιδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και τώρα πώς θα… μορφωθούν τα στουρνάρια στο σεξ;

Μάθε (ερωτική) τέχνη και άστηνε Η είδηση της ίδρυσης του νέου αυστριακού πανεπιστημίου το φθινόπωρο του 2011 έκανε μεγάλη αίσθηση παγκοσμίως στρέφοντας τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Λογικό, αφού διαφημίστηκε ως η πρώτη σχολή στην Ευρώπη που θα πρόσφερε πρακτική ερωτική εκπαίδευση. Σκοπός της, σύμφωνα με την διευθύντρια Ylva-Maria Thompson, ήταν να διδάξει «την τεχνική του να δίνεις και να παίρνεις σεξουαλική ευχαρίστηση» παροτρύνοντας τους επίδοξους σπουδαστές «να αφεθούν στην τέχνη του έρωτα». (http://www.aisos.at)

Και θεωρία και εργαστήρια

Η προοπτική της… ακαδημαϊκής μόρφωσης στο πρακτικό σεξ έμοιαζε αρκετά δελεαστική. Τα μαθήματα της σχολής περιλάμβαναν μεταξύ άλλων: Ιστορία του σεξ, σύγχρονη σεξουαλική θεωρία, συμβουλές για το πώς να γίνεις καλός εραστής/ερωμένη, ερωτικές στάσεις, σεξουαλικές τεχνικές, τεχνικές χαδιών, ερωτικό μασάζ και ανατομικά χαρακτηριστικά – με θεωρία και πρακτική. Εννοείται πως αν αποτύγχανες στην πρακτική σου εξάσκηση, θα ήσουν… φρικτά καταδικασμένος/η να παρακολουθείς το μάθημα ξανά και ξανά, μέχρι να το περάσεις.

Εξακόσιοι σπουδαστές

Όλα ήταν έτοιμα. Ο ναός της εκπαίδευσης είχε βρεθεί (μακριά από αδιάκριτα μάτια), το ωριαίο πρόγραμμα των μαθημάτων είχε σχεδιαστεί και σιγά-σιγά μαζεύτηκαν και οι υποψήφιοι φοιτητές. Τα εξακόσια άτομα που έκαναν αίτηση εγγραφής ετοιμάστηκαν να πάρουν τις… σχολικές τους τσάντες και να προσέλθουν στα σχολικά κτίρια σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα – μισή ώρα από τη Βιέννη – κρυμμένο μέσα σε εκτάσεις με πλούσια βλάστηση, ανακαινισμένο σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολής και εξοπλισμένο με αίθουσες διδασκαλίας υψηλής τεχνολογίας και ένα εργαστήριο φυσικής.

Υπό επιστημονική επιτήρηση

Όπως διαφήμιζε η σχολή, ο εξώλης και προώλης Γαλλο-αυστριακός ευγενής που έκτισε το αρχοντικό άφησε ιστορία με τα πάρτι παρακμής που διοργάνωνε, γι’ αυτό και λέγεται ότι μπορεί ακόμα κάποιος να μυρίσει την μυρωδιά του σεξ μέσα από τους τοίχους του. Επιπλέον ερευνητές χρηματοδοτημένοι από το Εθνικό Εργαστήριο Υγείας του Λουξεμβούργου θα μελετούσαν επί τόπου τις ιατρικές πτυχές της σεξουαλικής συνέργειας, ώστε να επιβεβαιωθούν έρευνες που έγιναν σε παρθένους διεγερμένους αρουραίους για την αύξηση της γονιμότητας. Και όλες αυτές οι εκπληκτικές παροχές (με το αζημίωτο των 1.400 ευρώ) για να «γίνει η στοργή, το σεξ και ο έρωτας μια εποικοδομητική και όχι καταστροφική δύναμη στη σύγχρονη κοινωνία».

Ποιος μας κάνει πλάκα;

Και ενώ ο κόσμος περίμενε με λαχτάρα να ανοίξει η σχολή, εκπρόσωποί του αποκάλυψαν ότι επρόκειτο για μια φάρσα που επινόησε η αυστριακή ομάδα δράσης The Bird Base προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους Αυστριακούς για την υπογεννητικότητα της πατρίδας τους. Σύμφωνα με την The Local και την Austrian Times, σκοπός της ομάδας ήταν γενικότερα να ταρακουνήσει τους νέους να συζητήσουν για όλα τα φλέγοντα θέματα, από την εκπαίδευση έως τις συντάξεις. Την περίτεχνη απάτη ανέλαβε να εκτελέσει το σουηδικό διαφημιστικό πρακτορείο Studio Total. (http://www.thelocal.se/38438/20120111/ – http://austriantimes.at/news/General_News/2011-12-13/38194/Austrian_sex_university_revealed_as_a_hoax). Όσο για την υποτιθέμενη διευθύντρια της σχολής, πρόκειται για μια Σουηδή καλλιτέχνιδα του σεξ, η οποία μέμφθηκε τους δημοσιογράφους που δεν εξέτασαν προσεκτικότερα την ιστορία, συμπεραίνοντας ότι το σεξ ακόμα πουλάει – και πουλάει πολύ.
goldenmag.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ