2012-11-21 11:03:15
Φωτογραφία για Θεσμικός ο χαρακτήρας της 9μελούς επιτροπής εξομάλυνσης της κυβερνητικής λειτουργίας
Προτάσεις για τη συντονιστική επιτροπή των κομμάτων της συγκυβέρνησης έχει ετοιμάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ωστόσο αναμένει να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ως προς το ρόλο της σε νέα επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να τις επισημοποιήσει.

Το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι μέσω της επιτροπής των κομμάτων της συγκυβέρνησης θα μπορεί να έχει ουσιαστική επιρροή στις κυβερνητικές προτάσεις, ωστόσο γνωρίζει ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα έχει ισχυρές αντιστάσεις, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ, η σύνθεση της επιτροπής εξομάλυνσης της κυβερνητικής λειτουργίας θα έχει θεσμικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου θεωρείται πολύ πιθανόν να συμμετέχουν σε αυτήν ο εισηγητής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Φίλιππος Σαχινίδης όπως επίσης και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Μανιάτης.

Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρχει εκπροσώπηση και από την επιτροπή παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου της Ιπποκράτους. Επομένως, πιθανότατα θα οριστεί ως μέλος της επιτροπής ο Χρήστος Πρωτόπαπας, χωρίς να αποκλείεται και η εναλλακτική συμμετοχή του Γιώργου Κουτρουμάνη, αναλόγως με το αντικείμενο με το οποίο θα ασχολείται το συντονιστικό όργανο των τριών κομμάτων.


Η σύνθεση της επιτροπής από πλευράς της Ιπποκράτους δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη με τις επιλογές που θα κληθεί να κάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε περίπτωση κυβερνητικού ανασχηματισμού μετά την Ανοιξη.

*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ