2012-11-21 12:45:03
Φωτογραφία για Πραξούλα εναντίον Χριστόφια για την παύση της από τη θέση υπουργού
Επιφυλάχθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο η απόφαση στην προσφυγή της πρώην υπουργού Εμπορίου Πραξούλας Αντωνιάδου που στρέφεται εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του σημερινού υπουργού Εμπορίου Νεοκλή Συλικιώτη.

Την Τρίτη, το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε τις γραπτές αγορεύσεις τόσο του δικηγόρου της αιτήτριας Μάριου Γεωργίου όσο και της δικηγόρου της Δημοκρατίας Έλενας Παπαγεωργίου.

Ο συνήγορος της κ. Αντωνιάδου υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας δεν ακολούθησε τη νενομισμένη διαδικασία για να παύσει την κ. Αντωνιάδου.

Συγκεκριμένα, η κ. Πραξούλα Αντωνιάδου με την προσφυγή της ζητά να κηρυχθεί άκυρη και παράνομη η απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να την παύσει προτού προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης στις 20 Μαρτίου 2012. Επίσης, ζητά όπως ακυρωθεί ο παράλληλος διορισμός του κ. Νεοκλή Συλικιώτη, ως Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού χωρίς την προηγούμενη παύση ή παραίτησή της.


Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως αυτά αναφέρονται στην προσφυγή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενεργώντας υπό εμφανή πλάνη, με επιστολή του στις 14 Μαρτίου 2012 και επικαλούμενος εσφαλμένα τηλεφωνική υποβολή παραίτησης της κ. Αντωνιάδου, της απηύθυνε επιστολή με την οποία της κοινοποίησε την απόφασή του να προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αποδεχόμενος τη δήθεν παραίτησή της.

Στα γεγονότα της προσφυγής αναφέρεται ότι η κ. Αντωνιάδου βρισκόταν τότε στο εξωτερικό για υπηρεσιακό ταξίδι και έμαθε για την παύση της μέσω δημοσιεύματος του «Φ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Φρίξος Νικολαΐδης, ο οποίος εκδικάζει την προσφυγή, θα αφυπηρετήσει μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του πριν από την ημερομηνία αυτή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ