2012-11-21 15:05:14
Φωτογραφία για Βίζα διαρκείας σε όσους αποκτούν σπίτι στην Ελλάδα
Βίζα πενταετούς διάρκειας θα μπορούν να λαμβάνουν οι υπήκοοι τρίτων χωρών που θα επενδύσουν σε ακίνητο αξίας 300.000 ευρώ και άνω στην Ελλάδα. Επίσης όσοι πραγματοποιήσουν επιχειρηματική επένδυση θα μπορούν να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής για δέκα στελέχη τους.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στη χώρα, το οποίο θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Η πενταετής διάρκεια της βίζας δεν θα συνυπολογίζεται για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και δεν θα επιτρέπει την άσκηση οποιασδήποτε εργασίας στην Ελλάδα. Επίσης η βίζα θα μπορεί να ανανεώνεται για όσο χρόνο διατηρείται η ιδιοκτησία.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το κίνητρο αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων ιδιαίτερα από ρωσικά κεφάλαια.

Επιπλέον, στο ίδιο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων, σχεδιάζεται από το υπουργείο Οικονομικών, για όσους θέλουν να ξοδέψουν το εισόδημά τους στη χώρα μας να απολαμβάνουν φορολογικά κίνητρα, όπως ισχύει και σε διάταξη του βρετανικού δικαίου.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ