2012-11-22 02:18:03
Φωτογραφία για Ο Δ.Στρατούλης για την εξαίρεση των ΑμεΑ από τις περικοπές συντάξεων
Ο Δ. Στρατούλης, δήλωσε σχετικά με την κατάργηση της εξαίρεσης των ΑμεΑ από τις περικοπές συντάξεων:

«Η κυβέρνηση, πριν 10 ημέρες δήθεν «έσωζε» τα ΑμεΑ, τώρα τα προσφέρει ως Ιφιγένειες για θυσία στα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών της χώρας.

«Πριν τα κοκόρια λαλήσουν τρεις φορές» και λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του Μνημονίου 3 και, ενώ τα ΑμεΑ είχαν εξαιρεθεί με προσθήκη-τροπολογία της τελευταίας στιγμής από τις περικοπές συντάξεων και από την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και από την κατάργηση του επιδόματος αδείας, η κυβέρνηση έρχεται τώρα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με παράκαμψη της Βουλής να καταργήσει αυτές τις εξαιρέσεις.

Έτσι, με την ΠΝΠ με αρ.2 η κυβέρνηση άλλαξε προς το χειρότερο την διάταξη που εξαιρούσε από τις περικοπές συντάξεων τους συνταξιούχους με αναπηρία και πλέον η εξαίρεση αυτή θα αφορά μόνο εκείνους στους οποίους χορηγείται το μηνιαίο εξωιδρυματικό επίδομα, δηλαδή, μόνο 15.000 από τους 300.000 αναπήρους. Επίσης, η κυβέρνηση άλλαξε προς το χειρότερο τη διάταξη που εξαιρούσε τους αναπήρους από την κατάργηση των δώρων και πλέον προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί η καταβολή τους μόνο στους αναπήρους εκείνους στους οποίους χορηγείται το μηνιαίο εξωιδρυματικό επίδομα.


Η τρικομματική κυβέρνηση, για να εξυπηρετήσει για άλλη μια φορά τους τοκογλύφους πιστωτές της χώρας, μετατράπηκε σε «Ηρώδη των αναπήρων», σφαγιάζοντας τις συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματά τους και οδηγώντας τους ουσιαστικά σε κοινωνική ευθανασία.

Το ερώτημα είναι γιατί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχασε τη μιλιά της, όταν η ίδια, στις 7 Νοέμβρη στην Ολομέλεια της Βουλής απειλούσε ότι δεν θα ψηφίσει το Μνημόνιο 3 εάν δεν εξαιρεθούν από τις περικοπές των συντάξεων οι ανάπηροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τα ΑμεΑ, τις οικογένειές τους και τον λαό να δώσουν από κοινού τη μάχη για να διώξουν αυτή την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που είναι επικίνδυνη, εκτός των άλλων, και για τη δημόσια υγεία και για την ίδια τη ζωή ολόκληρου του λαού και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας με αναπηρίες.»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ