2012-11-24 10:32:56
Φωτογραφία για Σερβία -Τουρκία: Κλειδί για τη σταθερότητα στην περιοχή η διμερής συνεργασία, συμφώνησαν Ντάτσιτς- Γκιούλ
«Κλειδί» για τη σταθερότητα στην περιοχή των Βαλκανίων χαρακτήρισαν ο πρωθυπουργός της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλλάχ Γκιούλ τις διμερείς σχέσεις Βελιγραδίου –'Αγκυρας, στη σημερινή συνάντησή τους, στην 'Αγκυρα.Υποδεχόμενος τον Σέρβο πρωθυπουργό στο προεδρικό μέγαρο, στην τουρκική πρωτεύουσα, ο κ. Γκιούλ χαρακτήρισε τη Σερβία χώρα –κλειδί στην περιοχή και συμφώνησε με τον κ. Ντάτσιτς ότι οι χώρες τους θα πρέπει να συνεχίσουν να αναπτύσσουν τις ήδη καλές μεταξύ τους σχέσεις.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης, οι κ.κ. Ντάτσιτς και Γκιούλ συμφώνησαν ότι έμφαση πρέπει να δοθεί στην οικονομική και αγροτική συνεργασία και στην ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Συμφώνησαν, επίσης, ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία σε διάφορα έργα υποδομής, όπως η τουρκική δωρεά για το στρατιωτικό-πολιτικό αεροδρόμιο Μοράβα, κοντά στην πόλη Κράλιεβο της κεντρικής Σερβίας.Οι κ.κ. Ντάτσιτς και Γκιούλ συζήτησαν επίσης για διάφορα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

http://www.express.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ