2012-11-27 18:03:05
Φωτογραφία για Λύσεις για οικονομική γυμναστική
της Ζίνας Τασσούλα, Personal Trainer

Στη σημερινή εποχή που όλα λειτουργούν αρκετά πιο συγκρατημένα, μπορεί να έχουμε σαν δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνουμε ή δεν έχουμε αρκετά χρήματα για να γυμναστούμε.

H Ζίνα Τασσούλα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής - Personal Trainer προτείνει στο ife2day.gr λύσεις για να μην ξεφεύγουμε από τον τομέα της άθλησης που παρέχει τόσο σημαντικά οφέλη στη ζωή μας.

Γυμναστήριο με ελάχιστα χρήματα

Αν μια από τις μέχρι σήμερα κλασικές δικαιολογίες σας για να αποφύγετε τη γυμναστική ήταν το υψηλό κόστος εγγραφής και η «τσιμπημένη» μηνιαία συνδρομή των γυμναστηρίων, ήρθε ώρα να αναθεωρήσετε. Η παγκόσμια οικονομική κρίση αλλά και οι μειώσεις στους μισθούς έχουν αναγκάσει αρκετά γυμναστήρια να προσαρμόσουν κατάλληλα τις τιμές τους. Έτσι, το γυμναστήριο θα ξαναμπεί στη ζωή μας και μάλιστα με τα μισά-και ίσως ακόμη λιγότερα-χρήματα από ότι στο παρελθόν.


Άθληση μέσω Internet;

Στο εξωτερικό αποτελεί ήδη ρουτίνα ενώ στην Ελλάδα η σκέψη βρίσκεται ακόμη στα σπάργανα. Ο λόγος για τα συνδρομητικά δίκτυα στο Internet, όπου με μια ελάχιστη μηνιαία συνδρομή, της τάξεως των 15 ευρώ, ο χρήστης έχει πρόσβαση σε απεριόριστο αριθμό βίντεο εκγύμνασης από έμπειρους γυμναστές. Τα βίντεο αυτά διακρίνονται σε κατηγορίες ανάλογα με την φυσική κατάσταση κάθε αθλούμενου ενώ υπάρχουν και χρήσιμα on line εργαλεία για τη μέτρηση της απόδοσης της άσκησης.

Gadgets για προχωρημένους Τα «προχωρημένα» γυμναστήρια ήδη τα διαθέτουν. Ο λόγος για τα νέα gadgets που θα κάνουν την άσκησή σας πιο διασκεδαστική και κυρίως περισσότερο αποδοτική. Αντί για βαράκια πολλοί ήδη χρησιμοποιούν σακιά γεμισμένα με άμμο (!), σκοινιά μάχης ή μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που υπόσχονται αλλά και που κάνουν θαύματα!

Γρήγορο γεύμα ναι, πρόχειρο γεύμα όχι

Όταν γυρίζετε πτώμα από την κούραση της δουλειάς στο σπίτι, το τελευταίο που θέλετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια υγιεινή σαλάτα ή να ψήσετε κάτι στον ατμό, τηρώντας πιστά τις επιταγές της υγιεινής διατροφής. Και επειδή συνήθως καταλήγετε να τρώτε κάτι «πλαστικό» που πετάτε με βιασύνη στον φούρνο μικροκυμάτων. Ήδη, αρκετές εταιρίες στο εξωτερικό πρωτοπορούν με τη δημιουργία υγιεινών γευμάτων με ελάχιστες θερμίδες και πολλά θρεπτικά συστατικά, ιδανικά όμως για… πολυάσχολους καθώς το μόνο που χρειάζονται είναι ζέσταμα στο φούρνο μικροκυμάτων ή ψήσιμο για λίγα λεπτά. Τα γεύματα αυτά αναγράφουν στη συσκευασία τους τις θερμίδες, τα λιπαρά αλλά και τα πλήρη θρεπτικά συστατικά τους ώστε ο καταναλωτής να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη διατροφή του. Το νέο trend, σύντομα αναμένεται και στην Ελλάδα.

Άσκηση και μετά τα 60;

Το προσδόκιμο όριο επιβίωσης έχει ανέβει κατά πολύ και έτσι τα άτομα άνω των 60 ετών που άλλοτε θεωρούνταν υπέργηρα, σήμερα ζουν μια δεύτερη… εφηβεία χωρίς εργασιακά άγχη και οικογενειακές υποχρεώσεις. Και καθώς οι ηλικιωμένοι ζουν πλέον μια δραστήρια ζωή, η ανάγκη για άσκηση στην τρίτη ηλικία είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Τα γυμναστήρια στο εξωτερικό ήδη διαθέτουν προγράμματα ιδανικά για άτομα τρίτης ηλικίας ενώ και στην Ελλάδα, η άσκηση μετά τα 60 αρχίζει να ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις καθώς φαίνεται πως αποτελεί έναν κλάδο που μπορεί να αποφέρει κέρδη.

Ή άσκηση πριν τα 20;

Και από την τρίτη ηλικία περνάμε στα παιδιά. Μπορεί μέχρι σήμερα η άθληση των παιδιών να περιοριζόταν μόνο στο σχολείο, όμως ήδη πολλά γυμναστήρια έχουν προγράμματα με παιδική yoga και aqua aerobic για μικρά παιδιά ενώ και οι personal trainers ανά τον κόσμο έχουν δημιουργήσει προγράμματα ειδικά για παιδιά με προβλήματα παχυσαρκίας.

Personal trainer με λίγα ευρώ

Η υιοθέτηση υγιεινής διατροφής, ο έλεγχος θερμίδων και σωματικού βάρους και η άσκηση, δεν μπορούν να γίνουν με σωστό τρόπο χωρίς τη βοήθεια επαγγελματία. Και ενώ στο παρελθόν η πρόσληψη ενός personal trainer έμοιαζε ουτοπική καθώς οι υπηρεσίες του κόστιζαν ακριβά, σήμερα, η δυσμενής οικονομική κατάσταση έχει «ρίξει» τις τιμές και σε αυτό τον τομέα και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν να αλλάζουν τον τρόπο ζωής τους με τη βοήθεια επαγγελματιών και με τιμές… κρίσης.

Παπούτσια με αφρό για κοιλιακούς «φέτες»

Μπαλάκια του τένις, κύλινδροι από αφρολέξ και ειδικά παπούτσια γεμισμένα με αφρό; Ο λόγος για τη νέα τάση στη γυμναστική με όργανα που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και κάνουν τη διαφορά. Μην απορήσετε λοιπόν εάν δείτε διαφορά στο σώμα σας μόνο και μόνο επειδή δεν ισορροπείτε καλά με τα κυλινδρικά σας παπούτσια!
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ