2012-03-24 14:00:19
Φωτογραφία για 1o Φιλικό Enduro Κρήτης την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στη Νεάπολη Λασιθίου
Ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου, ένα μήνα μετά την επανίδρυση του, διοργανώνει το 1ο Φιλικό Enduro Κρήτης την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στη Νεάπολη Λασιθίου δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την δυναμική επιστροφή του στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κρήτη.

Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στην κεντρική πλατεία της...Νεάπολης απ’ όπου θα είναι η εκκίνηση και ο τερματισμός των αναβατών.

Η ώρα της εκκίνησης είναι 10:00 πμ (προσοχή στην αλλαγή ώρας, με την νέα ώρα).

Σκοπός της συνάντησης είναι η διάδοση του αθλήματος μέσα από σωστές υποδομές και διοργάνωση και η βοήθεια προς νέους αναβάτες για την εισαγωγή τους στον μαγικό κόσμο του Enduro.

Για τους αναβάτες:

Το 1ο Φιλικό Enduro Κρήτης είναι μια οργανωμένη enduro βόλτα στα μονοπάτια της ευρύτερης περιοχής της Νεάπολης. Μια βόλτα που θα παρέχει στον αναβάτη πλήρη προστασία καθ’ όλη την διάρκεια της. Μια βόλτα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλες διοργανώσεις στον χώρο.


Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και περνάει μέσα από μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλους. Στα βουνά θα έχουμε περίπου 30 βοηθούς μοιρασμένους σε σημεία όπου θα χρειάζονται καθώς και νερό στα μισά της διαδρομής για όποιον χρειαστεί.

Πρόκειται για μια διαδρομή περίπου 30χλμ σε σφιχτά μονοπάτια της περιοχής τα οποία δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υψηλών ταχυτήτων. Είναι μια τεχνική διαδρομή προσβάσιμη από όλα τα επίπεδα αναβατών.

Στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης θα υπάρχει δωρεάν τεχνική υποστήριξη από έμπειρο μηχανικό.

Η μέση διάρκεια της διαδρομής υπολογίζεται στις 2 ώρες.

Δεν θα υπάρχει χρονομέτρηση και οι αναβάτες θα ξεκινούν με την παρέα τους και όχι με κατηγορίες.

Από την πλευρά των αναβατών απαραίτητα είναι όλα τα έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την νόμιμη κυκλοφορία των μοτοσυκλετών στο δρόμο (άδεια-δίπλωμα-ασφάλεια).

Δεν θα ξεκινήσει κανείς χωρίς τα παραπάνω έγγραφα γιατί η εκδήλωση διεξάγεται σε ανοιχτούς ως προς την κυκλοφορία δρόμους.

Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ και συμπεριλαμβάνει αναμνηστικό μπλουζάκι της εκδήλωσης, 1 σάντουιτς, νερά και εκπτωτικό κουπόνι από τον μεγάλο χορηγό της εκδήλωσης (www.enduroshop.gr).

Τέλος, θα γίνει κλήρωση από τους χορηγούς με πολλά και πλούσια δώρα.

Για τους θεατές:

Κατά την διάρκεια του 1ου Φιλικού Enduro Κρήτης στην κεντρική πλατεία της Νεάπολης ο επισκέπτης θα μπορεί να δει περίπτερα από καταστήματα του χώρου, περίπτερα από Συλλόγους Μοτοσυκλετιστών της Κρήτης καθώς και περίπτερο με μικρή έκθεση Παλιάς Μοτοσυκλέτας.

Η κεντρική πλατεία της Νεάπολης θα είναι κλειστή ως προς την κυκλοφορία με την βοήθεια του Α.Τ. Νεάπολης και στον χώρο του event θα υπάρχει μουσική από DJs.

Σε περίπτωση που κάποιος θεατής επιθυμεί να δει την διαδρομή στο βουνό στον παρακάτω σύνδεσμο μπορεί να βρει πληροφορίες για το πώς θα φτάσει εκεί με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Νεάπολης.

Στην πόλη της Νεάπολης υπάρχει ξενοδοχείο όπου μπορεί να διανυκτερεύσει όποιος χρειάζεται. Περισσότερες πληροφορίες για την διαμονή στο www.neapolis-hotel.gr και στο τηλέφωνο 28410 - 33967.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ