2012-03-24 19:14:33
Φωτογραφία για ΛΙΠΣΚΙ: ΚΛΕΙΔΙ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Η επιτυχία του... προγράμματος και της όλης προσπάθειας που καταβάλλεται θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης και της απόδοσης της ελληνικής οικονομίας, όχι οπό τις λεπτομέρειες της χρηματοδότησης», σημείωσε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, ο οποίος ασχολήθηκε ενεργά με το ζήτημα από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα προσέφυγε στο ΔΝΤ. Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» ανέφερε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή του προγράμματος. Αυτό ήταν πάντα το ζητούμενο και η καρδιά του προβλήματος».

Ο κ. Λίπσκι, ο οποίος εκτιμά ότι «από την αρχή δόθηκε υπερβολική έμφαση στη δημοσιονομική λιτότητα», περιέγραψε την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον κ. Παπαδήμο ως «καλή» εξέλιξη, αλλά επέμεινε ότι αυτό που έχει σημασία είναι πως τα δεδομένα είναι πλέον τέτοια που απαιτούνται μεγάλη αποτελεσματικότητα και υλοποίηση όλων όσα έχουν αποφασισθεί.

«Η αναδιάρθρωση του χρέους και το "κούρεμα" αποτελούν, φυσικά, θετική εξέλιξη, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα ήταν πάντα η έλλειψη ανταγωνιστικότητας» είπε, εστιάζοντας στην ανάγκη «τολμηρών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα και ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ