2012-12-07 04:41:03
Φωτογραφία για «Διατήρηση και ενίσχυση του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας»
Τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ελλάδας, τις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας... καθώς και την προετοιμασία της ανάληψης της ελληνικής προεδρίας το 2014, συζήτησαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος με το νέο αρμόδιο Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών, Τόνιο Μποργκ. Στη συνάντηση συζητήθηκε η μετανάστευση και οι πιθανές επιπτώσεις της στη δημόσια υγεία, καθώς και το θέμα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα συστήματα υγείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο Ε.Ε. για την αντιμετώπισή τους.

Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος στον Ευρωπαίο Επίτροπο, «η πρόκληση σήμερα είναι η διατήρηση και η ενίσχυση του υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας σε εποχές περιορισμού των διαθέσιμων πόρων. Κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα των συστημάτων υγείας είναι πρώτης γραμμής προτεραιότητα και ζωτικής σημασίας για τις οικονομίες των χωρών».


Με αφορμή προχθεσινό δημοσίευμα μεγάλου διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής σε σχέση με την αντοχή στα μικρόβια και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και τις σχετικές δηλώσεις του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων (ECDC), Μαρκ Σπρένγκερ, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε στον συνομιλητή του ότι «το υπουργείο καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες ώστε να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Είναι βεβαίως δεδομένο ότι με την οικονομική κρίση αυξήθηκε κατά πολύ ο αριθμός των εξυπηρετούμενων πολιτών από το δημόσιο σύστημα υγείας, ωστόσο ανταποκρινόμαστε, ενώ αξιοποιούμε τόσο την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ECDC όσο και την αμέριστη συνδρομή της Task Fοrce για την Ελλάδα».

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με το χειρισμό του θέματος από τον επικεφαλής του ECDC και τη βεβαιότητά του ότι τα όσα υποστήριξε αποτελούν προσωπικές απόψεις του κ. Σπρένγκερ και δεν απηχούν τις απόψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ