2012-12-07 09:37:04
Φωτογραφία για Πέφτουν οι τιμές των ξενοδοχείων σε Ελλάδα και Ευρώπη
Λίγες μέρες έχουν μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα και αυτή η περίοδος αποτελεί την κατεξοχήν χειμερινή τουριστική περίοδο.

Παρόλα αυτά οι τιμές στους χειμερινούς προορισμούς και στις Ευρωπαϊκές μητροπόλεις ακολουθούν καθοδική πορεία και όχι ανοδική όπως θα περίμενε κανείς. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago (trivago Hotel Preis Index (tHPI) για το μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago (trivago Hotel Preis Index) σχεδόν όλες οι μεγάλες ελληνικές πόλεις παρουσιάζουν αισθητή μείωση των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Πιο αναλυτικά, στην Αθήνα, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα 71 ευρώ, 7% μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν 5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι παρά το γεγονός ότι αυτή την περίοδο του χρόνου, οι χειμερινοί προορισμοί έχουν την τιμητική τους, οι τιμές σε κατεξοχήν θερινούς προορισμούς ανεβαίνουν.


Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάρος που η αύξηση των τιμών είναι της τάξεως του 13% με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 44 ευρώ. Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι ξενοδοχειακές τιμές ανεβαίνουν σε ποσοστό 3% και η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο κυμαίνεται στα 77 ευρώ. Το ίδιο ακριβώς ποσοστό αύξησης και στην Κέρκυρα (3%) με τη μέση τιμή για δίκλινο δωμάτιο να κυμαίνεται στα 95 ευρώ. Στα Ιωάννινα, έναν από τους κατεξοχήν χειμερινούς προορισμούς η αύξηση των τιμών σε σχέση με το Νοέμβριο είναι της τάξεως μόλις του 1% με την τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 89 ευρώ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ