2012-12-07 23:20:03
Φωτογραφία για Ιερώνυμος: Ιερή ημέρα η Κυριακή – Να μην ανοίγουν τα καταστήματα
Επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου πραγματοποίησε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος που αναφέρθηκε στην περίπτωση να ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.

Ο κ. Ιερώνυμος είπε ότι «η Κυριακή είναι ημέρα ιερή. Αλλά, συγχρόνως, είναι και ημέρα που δίδει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας».

Στον προκαθήμενο της ελλαδικής Εκκλησίας εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι περίπου 68.000 έμποροι από την αρχή της κρίσης αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

«Πυρά» κατά των τραπεζιτών

Παράλληλα, ο κ. Ιερώνυμος καταφέρθηκε εναντίον των τραπεζιτών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη αλλά και στις ζημιές.


«Ήρθε η ώρα, να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν» τόνιζε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».

«Παραμύθι» η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία

Τέλος, αναφέρθηκε και στην περιουσία της Εκκλησίας, χαρακτηρίζοντας «παραμύθι» τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ