2012-12-09 09:25:03
Φωτογραφία για «Θα μειώσουμε τα βάρη μισθωτών και συνταξιούχων»
Για όλους και για όλα τοποθετείται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής». Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι τα δύσκολα έχουν περάσει, απορρίπτει το ενδεχόμενο εκλογών και θεωρεί ότι δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι «το 2013 θα είναι έτος καμπής. Από την αρχή του θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο δεύτερο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Αυτό το στηρίζω στο ότι για πρώτη φορά τα χρήματα που προγραμματίστηκαν να μπουν στην οικονομία είναι περισσότερα από όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Αυτά τα 9 και πλέον δισεκατομμύρια που έλειψαν από την αγορά είχαν επίπτωση στην ύφεση και την ανεργία».

Στο ερώτημα «αν τα χειρότερα για τους πολίτες έχουν περάσει» ο πρωθυπουργός απαντά: «Ναι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί όπου ήμαστε πριν από τρία χρόνια. Θα χρειαστεί δουλειά για να στεριώσει η αναπτυξιακή δυναμική και να αρχίσει να διαχέεται στην κοινωνία».


Όσο για το θόρυβο που προκλήθηκε τις τελευταίες ημέρες γύρω από το φορολογικό, ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι «δόθηκε δημοσιότητα σε ένα τεχνικό σχέδιο, που δεν εξέφραζε τις απόψεις της κυβέρνησης, ούτε και τις απόψεις κανενός από τα κόμματα που τη στηρίζουν και το οποίο, μάλιστα, δεν προβλήθηκε καν ολόκληρο! Εν πάσει περιπτώσει, μόλις άρχισε ο θόρυβος, εξηγήσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν συζητείται».

Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι το πνεύμα του νέου φορολογικού νόμου είναι «να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και των μισθωτών και των επιχειρηματιών, χτυπώντας τη φοροδιαφυγή. Είναι πιο απλό πιο αναπτυξιακό [...] και μπορεί να αποκαταστήσει τις αδικίες που υπήρχαν πριν, όπως με τα πολυτεκνικά επιδόματα».

Σε ερώτηση για το εάν θα μειωθεί το κράτος, ο πρωθυπουργός απαντά ότι θα προκύψει ένα νέο Δημόσιο, το οποίο «θα εξυπηρετεί τον πολίτη και θα αναδεικνύει τον άξιο δημόσιο υπάλληλο». Ξεκαθάρισε δε ότι η μείωση του κράτους δεν γίνεται μόνο με απολύσεις, αλλά και με προσλήψεις λιγότερες από τις συνταξιοδοτήσεις.

Ο Α. Σαμαράς ερωτήθηκε και σχετικά με το ενδεχόμενο νέων εκλογών, το οποίο απέκλεισε λέγοντας κατηγορηματικά ότι «κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον τόπο. Ρίσκα για τον εαυτό μου ξέρω να παίρνω. Αλλά με την τύχη της χώρας μου δεν παίζω».

Σχετικά με την ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο «λόμπι της δραχμής», ο πρωθυπουργός λέει ότι «οι πράξεις τους και η πολιτική τους, εκεί οδηγεί είτε το παραδέχονται είτε όχι».

Ο Αντώνης Σαμαράς πιστεύει ότι στην Ελλάδα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται κουλτούρα πολιτικής συνεργασίας και σημειώνει ότι παρά τα προβλήματα που προέκυψαν στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις με το βέτο της ΔΗΜΑΡ για τα εργασιακά, ποτέ δεν κινδύνευσε σοβαρά η συνοχή της κυβέρνησης. Ξεκαθαρίζει δε, ότι «όλοι μας, και ο Βαγγέλης και ο Φώτης κατανοούμε ότι αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας μας να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν ποτέ και που τις είχε ανέκαθεν ανάγκη η Ελλάδα».

Τέλος, ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου λέγοντας: «Καταφέρνουν μόνοι τους να γίνονται απωθητικοί όταν κρύβονται. Γιατί να τους εξαγνίσουμε με ρο ''φωτοστέφανο'' του διωκόμενου»;
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ