2012-12-09 09:29:06
Φωτογραφία για ΣΑΜΑΡΑΣ:«ΤΟ 2013 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΣ ΚΑΜΠΗΣ» (VIDEO)
Με κατηγορηματικό τρόπο ο Πρωθυπουργός σε δύο συνεντεύξεις του υποστηρίζει πως ήδη από την νέα χρονιά θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Σε συνέντευξη του στο'' Έθνος της Κυριακής'' ο Αντώνης Σαμαράς σημειώνει ότι χρειάζεται πολύ δουλειά προκειμένου να αρχίσει και να σταθεροποιηθεί η ανάπτυξη.

«Το 2013 θα είναι έτος καμπής. Από την αρχή θα υπάρξει κάποια ανακούφιση και στο δεύτερο μισό θα φανούν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης. Αυτό το στηρίζω στο ότι για πρώτη φορά τα χρήματα που προγραμματίστηκαν να μπουν στην οικονομία θα είναι περισσότερα απ’ όσα θα βγουν λόγω λιτότητας. Αυτό δεν σημαίνει ότι από αύριο θα επιστρέψουμε εκεί που ήμασταν πριν από τρία χρόνια. Θα χρειαστεί πολλή δουλειά, για να στεριώσει η αναπτυξιακή δυναμική και για να αρχίσει να διαχέεται στην κοινωνία. Αλλά θα φανεί φως στην άκρη του τούνελ».

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και τα όσα τόνισε στην Κυπριακή εφημερίδα «Σημερινή». Αν όλα πάνε καλά – είπε ο Πρωθυπουργός - η Ελλάδα βάζει μπρος τις μηχανές για ανάπτυξη από το β' εξάμηνο του 2013.


Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στο λόμπι της δραχμής

Για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς κατονομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανήκει στο λόμπι της δραχμής. «Οι πράξεις τους και η πολιτική τους εκεί οδηγεί είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι, είτε το παραδέχονται είτε όχι. Τι σημαίνει «μονομερής κατάργηση του μνημονίου» ή «των εφαρμοστικών νόμων του»; Αυτό, και που το είπαν ήταν «βούτυρο στο ψωμί» όσων, εκτός Ελλάδας, ήθελαν να μας διώξουν από το ευρώ!»

Όσον αφορά την πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή ο Πρωθυπουργός στην συνέντευξη του στο ''Έθνος της Κυριακής'' παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις. «Για να είμαι ειλικρινής, όχι... Άλλωστε καταφέρνουν μόνοι τους να γίνονται απωθητικοί όταν κρύβονται. Γιατί να τους... «κρύβουμε» ή να τους εξαγνίσουμε το φωτοστέφανο του ''διωκόμενου";».

Το φορολογικό είναι απλό και αναπτυξιακό 

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο φορολογικό. «Προσπαθούμε να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και των μισθωτών και των επιχειρήσεων χτυπώντας την φοροδιαφυγή. Μικρότερους φορολογικούς συντελεστές, δίκαιη κατανομή βαρών και διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Είναι πιο απλό, πιο αναπτυξιακό, μπορεί να αξιοποιήσει τη νέα τεχνολογία και επανορθώνει σε μεγάλο βαθμό κάποιες από τις αδικίες που υπήρχαν πριν, όπως η αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων. Όμως διορθώνει και κάποιους από τους παραλογισμούς που υπήρχαν πριν, αφού επιδόματα θα δίνονται από το πρώτο παιδί, αλλά με εισοδηματικά κριτήρια».
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ