2012-12-09 09:55:19
Φωτογραφία για Iceman για το μελλον με καλες επιδοσεις...
Ο Κίμι Ράικονεν επέστρεψε μετά από δυο χρόνια απουσίας στη F1 με τα χρώματα της Lotus και σίγουρα εξέπληξε τους πάντες με την απόδοσή του. Μια ματιά στους αριθμούς αποκαλύπτει την πραγματικότητα: Με 207 βαθμούς κατετάγη 3ος στο πρωτάθλημα οδηγών. Βαθμολογήθηκε σε 19 αγώνες και θα είχε καταφέρει το απόλυτο εάν στο Μπαχρέιν όπου πραγματοποίησε συγκλονιστική εμφάνιση και πίεσε για τη νίκη η λάθος στρατηγική της ομάδας δεν τον έφερνε με τελειωμένα λάστιχα στους τελευταίους γύρους να χάνει τη μια θέση πίσω από την άλλη. Ο Ράικονεν ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στον τέταρτο μόλις αγώνα της χρονιάς. Συνολικά βρέθηκε στο βάθρο έξι φορές φέτος, μια εξ’ αυτών στο μεσαίο σκαλί στο Άμπου Ντάμπι. Σ’ αυτό τον αγώνα έγραψε ιστορία με την ατάκα «αφήστε με ήσυχο, ξέρω τι να κάνω» προς την ομάδα όταν αγωνιώντας για την εξασφάλιση της νίκης τον καθοδηγούσαν.

 Ο Iceman που μεθαύριο θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη για τη βράβευση των πρωταθλητών, παρότι όπως έλεγε δεν ήθελε, είναι ικανοποιημένος από τη χρονιά: «Πήγαμε ΟΚ αλλά σίγουρα όταν αρχίζεις να έχεις καλά αποτελέσματα ζητάς κάτι παραπάνω
. Περιμένεις παραπάνω από τον εαυτό σου. Ήμασταν πολύ σταθεροί, όχι οι πιο δυνατοί αλλά οι πιο σταθεροί. Αυτό μας διατήρησε μέχρι το φινάλε στη μάχη του πρωταθλήματος. Τώρα πρέπει να φτιάξουμε μονοθέσιο. Η ομάδα εργάζεται συλλογικά και όλοι προσπαθούν για το καλύτερο υπάρχει καλή ατμόσφαιρα και αυτό βοηθάει. Είναι εδώ διαφορετικά απ’ ότι στις άλλες ομάδες που έχουν αγωνιστεί. Ασχολούνται περισσότερο με το αγωνιστικό κομμάτι απ’ ότι με τις πολιτικές διαστάσεις».

 Ο 33χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 ξεκίνησε με ερωτηματικά φέτος αλλά πλέον αισιοδοξεί για τη συνέχεια: «Ποτέ μου δε φοβήθηκα ότι θα έχανα την ικανότητα οδήγησης ή ότι θα δυσκολευόμουν. Αναρωτιόμουν όμως αν θα μπορούσα με μια νέα ομάδα και άγνωστα ελαστικά να πιέσω στο όριο όπως πριν. Αλλά από την πρώτη κιόλας μέρα δοκιμών αισθανόμουν πολύ άνετα. Τώρα είναι πολύ πιο εύκολα απ’ ότι στο ξεκίνημα και του χρόνου θα είναι ακόμη πιο εύκολα. Ξέρω πια την ομάδα και πιστεύω ότι το 2013 θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα για μας. Αρκεί να χτίσουμε πάνω σ’ όσα πετύχαμε φέτος».
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ